Bütün insanlığı tehdit eden madde bağımlığı Dünya''da haziran 26 da özel bir günle anılmaya mücadele etmeye ayrılmış.

Ekonomik düzenin gittikçe bozulması,insan ruhunun maddi olarak doyuma ulaşması;onda başka arayışlara neden olmuştur.
Popüler kültürün ürünü medya önünde yer alan sanatçılar başarı,alkış,ve ilğiye doymuş olunca başka tatmin yolları aramışlardır.

En ünlü popüler sanatçılar! aniden bir gece polis nezaretine alınmışlardır.Her türlü başarıyı yaşayan bu santçılar niçin bu alışkanlıklara baş vurmuştur?
Maddi doyum ardındaki açlık.Ve popüler kültür kendi yarattığı ünlü kişilerin kurban olmasını ister.
En yükseğe çıkan ekranlarda boy gösteren sanaçılar bir anda zavallı,acınacak duruma düşerler.

Aslında bu durum;hayatın gerçeklerinden kaçmadır.Ama sonuç onları nereye taşır?

İnsanlarda bu alışkanlıkların başka çeşitleride vardır.Ama bunlar zarasızdır.Alışkanlıkların tutkuya dönüşmeside bir başka sorun.Balık avlamak,definecilik,oyun,çeşitli talih oyunları,internet bağımlılığı...gibi daha niceleri.
insanların bu alışkanlıkları devam etmesi sonucu maddi güç kaybı.Ve bu maddleri bulmak için gereken parayı elde etmek için baş vurulan yollar.Artık her yol bu maddeleri bulmak içindir.Baş aşağı düşüş başlar. İrade,güçsüzlük,insani erdemlerin sona ermesiyle nihayetlenir.

Bu kötü alışkanlıklardan kurtulmak için neler yapmalıyız?Okuma,spor,fotoğrafçılık gibi sanatın bir dalına önem vermek.Bu alışkanlıkları paylaşmak.En mühimi aile içi uyum.Ve sevgisiz kalmamak.
Bu bağımlılığı yaşanlar,artık yalnız kendilerine zarar vermekle kalmaz,toplumada vermeye başlar.

Dünyada uyuşturucu kullanma alışkanlığında artış olması ve bunun insanlık için büyük bir tehdit oluşturduğu gerçeğinden hareket eden Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1987 yılında aldığı bir kararla, uyuşturucusuz temiz bir toplum hedefine ulaşma ve uluslararası alanda eylem ve işbirliğini güçlendirme konusundaki kararlığını vurgulamak amacıyla, 26 Haziran tarihini Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü olarak belirlemiştir. Tüm ülkelerde 26 Haziran tarihinde çeşitli etkinlikler yapılmaktadır.


( Dünya Uyuşturucu İle Mücadele Günü başlıklı yazı M.Filizman tarafından 27.06.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu