Yaradanın aşkına ölümüne severdik
Aşk denilen çınarı susuz koyup devirdik
Kurşun işlemez ruhu bir süzgece çevirdik
Güneşi kurşunladık şafaklardan kan sızar.

“Neden gözyaşı hep sonradan dökülür.” İllaki önceden ölmekmi gerekir? -Konuşan sezsizlik, hayalleriminhıçkırığı, yüreğimden tutun beni insanlığın adresi sevgi düşlerin köpüğü, devin omzundaki cüce, yüreklerimizsusmasın, Güneşikurşunladık ve dillerin dansı şiir kitapların yazarı olan Sevil Mısırlıoğlu’ndan söz ediyoruz.

Bana her konuşmamızda “Kardeş Nasılsın?” diye seslenen Sevil Mısırlıoğluile şiir etkinliklerine tanıştık. Olgun hanımefendi, sessiz,sakin kişiliği ile hep dikkatimi çekmiştir Mısırlıoğlu... 2010 Sürmeli şiir şölenine davet etmiştik, rahatsızlığı nedeniyle katılamadı, ancak Yozgat’a ve bizlere olan özleminidile getirin Mısırlıoğlu en yakın bir tarihte yozgat’a gelecek şehrimizi tanıyacağının sözünü verdi. Bu Dünyada yetmedi de şimdi öteki tarafı alıp da tekelerine katıyormuş erkekler. Çaldıkları yetmedi koca fani dünyayı artık ahirete el atıyormuş erkekler.

Son olarak “Güneşi Kurşunladık ve Dillerin Dansı” kitaplarını çıkaran Sevil Mısırlıoğlu bu kitaplarıbize de göndererekgönlümüzü aldı. En son Simav’da görüştük Mısırlıoğlu ile hanımefendiliğini hiç bozmadan “Merhaba” dedi bize Hatay’dan Hatay’lı dstlardansöz ettik kendisiyle.....

Sevil Mısırlıoğlu Hatay Antakya doğumlu Hatay Valiliği Hukuk işleri şefliğinden emekli olduktan sonra emeklilik günlerini değerlendirmek, manevi hazlar yaşayarak gökubbede hoş bir seda bırakmak amacıyla kendisini şiire vermişşiirle bütünleşmiş olan bir hanımefendidir.

Şiirin ruhunda esen fırtınaların kavurucu meltemlerin ahenkli bir yol bularak akışını sağlayan bir kanal olduğunu belirten şair, şiiri bir dost, rahatlıkla açabileceği bir sırdaş olarak kabullenmiştir. Serbest ve hece ölçüsüyle yazdığı şiirlerinde aşk temasının yanısıra sosyal konularında ele almış, insanı tutkuların ardından bağımsızca yürümüş, yozlaştırarak kaybetmekte olduğumuz manevi değerlerin meydana getirdiği çöküntüleri yüreğinde damıttığı şekliyle içtenve şeffaf bir biçimde yansıtmaya çalışmıştır.

Güneş ve ay doğup batıyor hergün
Sevgiyle ektiğin minik tohum
Yeşerdi de gölge veriyor bugün
Durgun sular batakoldu zamanla

“Tanrı bir diller ayrı, Güneşbir göller ayrı, Aşka gelmişse yürek, Yolu aynıdır gayrı...” Şiirle olan dostluğu yazarı pek çok yere taşımış, Çeşitli illerde yapılan kültür-sanat faaliyetlerine katılarak ilini başarıyla temsiletmiştir. Şiir şölenlerinde ağır başlı tavrı, hanımefendi kişiliği, samimive içten davranışı ile herkesin dikkatini çeken Mısırlıoğl, aldığıödüller ve başarılarlada övgüyle layık bir yazardır.

Çukurovalılar Derneğinin bu bölgede yaptığıhalk oylamasında “2008 Yılının en Başarılı Şairi” Seçilen GASAT Girişimci sanat Edebiyat ve Bilim Adamları Topluluğunca “Usta Kalem BaşarıÖdülüne” layık görülen şairin yarışmalardan kazandığıbir çok ödülü ve çeşitli kuruluşlarca verilen plaketleri mevcuttur.

Söylediğim her söz fikrimdir benim
Yoksula gülen yüz şükrümdür benim
Vicdanın tutsağı dürüst kalp ile
Sevmek ibadetim, zikrimdir benim

Şair Sevil Mısırlıoğlu ile bir çok şiir şölenindebir araya geldik. Şiirden Kültür ve Sanat faaliyetlerinden söz edip olumsuzlukları yaşanılan yanlışlıkları eleştirdik.Güzellik te bir ve beraber olmayo vurguladık. Sanatın, Kültürün yaşatılmasının, seviyeli, olgun insanlarla mümkün olabileceğinde birleştik. Samimi dürüst, ahlaklı, maneviyapıya uygun olanlarla birleşmemiz gerektiği görüşünü paylaştık. Mısırlıoğlu’nda bu güzellikleri bulup bir sır olarak paylaştık. Onu güzelliklere doğrulara hayran bir insan olarak gördük...

Cehennemi bu dünyadayaşıyor çoğunuz
Kul azabı bir sınavsa
Cennet olmalı durağımız

Serbest ve hecevezni ile şiirler yazan Sevil Mısırlıoğlu’nun anlatımı duru,içten ve samimidir.
Açık bir dille Türkçeyi maharetle kullanan şair özgün anlatımı ile dikkat çekmekte Milli ve manevi konularıişleyerek hayatave sosyal yaşama farklı bir bakış katmaktadır.
Türkiye’nin çeşitli illerinde yerel ve ulusalbasında yer alan TV. ve Radyo proğramlarına konuk olan, yurtdışındaki bir çok dergide eserleri yayınlanan Mısırlıoğlu halen Hatay ili Antakya merkezinde ikamet etmekte olup Türkiye Edebiyatçılar ve KültürAdamları Ansiklopedisinde de yer almıştır.

İLESAM ve EGAY- DER (Eğeli Araştırmacılar ve Yazarlar Birliği) üyesidir. Kendisine Yozgat’tan selamlarımızı yolluyor, başarılarının daim olmasını diliyorum.
Şimdi nerde bilmem kimle o vefasız yar
Bir hafta deyip gittin ay değil yıllar geçti
Yosun yumağıgönlüm hüsranla bağladı zar
Vuslatı beklerken hep hicrana kuçak açtı.
              ...................................................................
                   Ahmet SARGIN
    Yozgat Şairler ve Yazrlar Birliği Başkanı
              www.ilerigazetesi.com.tr
 
( Sevil Mısırlıoglu- Güneşi Kurşunladık başlıklı yazı Ahmet SARGIN tarafından 22.09.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu