Ön yagısız,tarihe objecktif bakan bilim adamlarıda var.Ama onlar Türkiye lehine kararlar alınca"Türk ajanı "olarak suçlanıyor.
ABD li tarihçi Guenter lewy nin başarısını ne yazık ki medyada çok geniş ilgi görmüyor.
Popüler kültürün acımasız reytingine nice insanlarımız alet oluyor.Kimliğimizi  kaybediyoruz.Ne yazıkki,
Bu haberi internet medyası ,Namık Kemal Zeybek'in Ayyıldız adlı sitesinden alıntıladım.
Umarım bu konuyla ilgilenen arkadaşlar bu habere ilgi duyacaklar.
Nobel ödülü almak için kendi ülkesini zor durumda bırakanlar,Nobel ödülü almak için Baba ve piç'i yazanlar ABD li Tarihçi kadar objektif olsalar yeter.
Bu malum yazarların 312 den yargılanmasınıda hiç tasvip etmiyorum.Bu yaptırımı ancak okuyucu vermeli.

Şimdi bu haberi  paylaşalım;

Tarihçi Guenter Lewy’den özür dilediler
01.10.2010 - 10:59
     ABD’de Southern Poverty Law Center (SPLC) adlı medeni haklar savunucusu kuruluş, 1915 olaylarıyla ilgili görüşlerinden dolayı"Türk ajanı" olmakla suçladığı ünlü Amerikalı tarihçi Guenter Lewy’den özür diledi ve sözünü geri aldı.Massachusetts Üniversitesi’nde siyaset bilimi profesörü olan 87 yaşındaki Lewy, kendisini 2 yıl önce, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarına karşı çıkmak için Türk hükümetinden maddi yardım almak ve "Türk ajanı" olmakla suçlayan SPLC’ye karşı 8 milyon dolarlık tazminat davası açmıştı.
Merkezi Washington’da bulunan Amerika-Türk Koalisyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, SPLC, davada uzlaşı yoluna gidilmesiyle "The Armenian Massacres in Ottoman Turkey: A Disputed Genocide" (Osmanlı Türkiyesi’nde Ermeni Katliamları: Tartışmalı Bir Soykırım) başlıklı kitabın yazarı Lewy’den hem özür diledi hem de sözünü geri aldı.
Merkezi Alabama’da bulunan kuruluş dün yaptığı özür açıklamasında, "Profesör Lewy’nin ilmini yanlış anladığını, onun Türk hükümeti tarafından finanse edilen bir ağın parçası olduğu iddiasında ve 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarına karşı çıkan tüm akademisyenlerin Türk hükümetinden maddi yardım aldığını düşünmekte hatalı olduğunu" kabul etti. Davada Türk-Amerikan Yasal Savunma Fonu TALDF) tarafından temsil edilen Lewy de gelişmeyi, "Bu, beni sadece bu art niyetli suçlamalardan temizlemekle kalmıyor, özgür araştırmalar için de bir zafer niteliği taşıyor" sözleriyle değerlendirdi. SPLC’nin profesör Lewy’ye bir miktar tazminat da ödeyeceği belirtilirken, tazminatın miktarı açıklanmadı.







( Tarihçi Guenter Lewy’den Özür Dilediler başlıklı yazı M.Filizman tarafından 2.10.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.