yazıklar olsun , insanların iradesini bile satın alan ahlaksız....
 
...SİGARA dan bahsediyorum . henüz (11 ) onbir yaşında sokakta bulduğumuz açılmamış bir paketle başladı arkadaşlığımız , evimiz eski tarihi bir yapıya sahip bir evdi ve güzel bir damı vardı , arkadaşımla oraya gittik belki inanmıyacaksınız amma bir paket sigarayı bir saat te bitirdik , nasıl bitirdiniz demeyin içmedik sanki yedik , dumanlar damın dışına çıkmış komşular yangın var diye annemlere sesleniyorlar dı ki hemen oradan tüydük. ablam anlamıştı tabii annemlere söylemesine gerek yoktu komşular zaten davul çalıyordu sağır sultan duydu annemler mi duymayacak.

Akşam oldu , evde iştima başladı hesabını verebilirsen ver , matematimde kuvvetli olmasına rağmen o günkü hesabı tutturamadım gerisi malüm , söyleyinceye kadar tek ayak üstü (4 dört saat ) artık takatim kalmadı her şeyi açıkladım , o gece ekmek aş yoktu sabaha kadar aç , şimdiki gibi kahvaltı nerdeee , bir yumurtayı üç kardeş paşlaşıp bir zeytini en az dört kez ısıracaksın , öyle hoooop yok öyle.

Sabah oldu kahvaltıdan sonra ver elini okul , derse girdim amma aklım sigarada , şaşırdım kaldım aklımdan bir türlü çıkmıyor hep onu düşünüyordum , dayanamadım yerlerden ızmaritler toplamaya başladım biri görecek diye de ödüm patlıyor , bir kuruş param yokki , ne yapayım mecbur hissediyordum kendimi , aradan yıllar geçti ilk okuldan sonra ortaokulu yarıda bırakıp gurbete sanat öğrenmeye gittim rahattım , azda olsa elime para geçiyordu sigara yı artık rahat rahat alıyordum , sanki en iyi dostum oymuş , onsuz hiç bir şey yapamıyor, titriyordum . tam müpdela sı olmuştum , velhasılı (37 )otuz yedi sene içtim şimdi bıraktım daha ( 6 )altı ay oldu . amma ... iş işten çoktan geçti verdigi zarar , tahribat , kolay kolay kapanmaz . şimdi ne olduğunu affınıza sığınarak söyleyim şimdi kooah, astım , buronşit , ne ararsan mevcut oksijen makinasıyla günde en az ( 10 ) on saat oksijen , hava makinasıyla solunum yetmezliği için yatarken hava , gelde yaşa , şimdi gençlerimize taze beyinlerimize sesleniyorum , bir taneden bir şey olmaz demeyin ,

arkadaşlarınızı çok iyi seçin , içilen yerlerden lütfen uzak durun , bu öyküm yaşanmış bir öyküdür , sabahtan bu yana hikaye anlatmıyorum , SANANE kardeşim sen ne karışıyorsun diyorsan , ben kimseye karışmıyorum , sadece kendimi örnek gösteriyorum , ve diyorum ki , içersen eğer bu zıkkımı , görürsün sonrasını sonra bağırırsın amma , kimse duymaz ahını. karar senin  ==İÇ==



*-----G E L İ N B E N İ D İ N L E Y İ N S İ G A R A Y I İ Ç M E Y İ N*--


Mehmet SANCAK
YAŞANMIŞ HİKAYELERİ
Duyguların Şairi
BOYABAT,LI
( Lanet Sigara başlıklı yazı Mehmet Sancak tarafından 25.10.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu