1 Taraf'a Taraf Olmak Yada Olmamak
İlk yayın hayatına başladığı günden beri tartışılan gazete.Kimler çıkarıyor?kimler finans ediyor?kamuoyunda sürekli tartışıldı.

Gazetenin ikinci cumhuriyetciler tarafından çıkartıldığı söyleniyordu".Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet askerler tarafından kurulmuştu.Fransa da olduğu gibi numaralı Cumhuriyete geçilecek,siviler yeniden Cumhuriyeti kuracaklardı.""
Taraf'ın haber ve yorumları çok tartışıldı.Taraf'ın Haberleri trajı en yüksek gazeteler tarafından "tarafın"haberine göre diye alıntılandı.Yazmaya veya gerçek yüzlerini saklayan basın için haberleri ve yorumları paylaşıldı.
Niçin Taraf gibi trajı az olan bir gazete böyle önemli olayları haber yapma başarısını gösteriyorda,diger büyük gazeteler haber kaynaklarına ulaşamıyordu?

Zaman gaztesinden iki yazar da transfer edildi.Etyen Mahçupyan,Leyla ipekçi.
Taraf gazetesi desteklendi bugüne kadar.Ama son günlerde büyük hata yaptı'trajı 20 binlere düştü.
Bu düşüşü haber yapan Habertürk 'den öğrenelim.Yorumlar size ait.Kullanma süreci geçen basın nasıl değer kaybediyor?


Taraf Gazetesi'nin Pazartesi günü 84.600, Salı günü de 85 bin 996 olarak açıklanan tirajı bugün garip bir şekilde 28 bin 200'e düştü.

Bu denli sert düşüş sadece okur tepkisiyle açıklanamayacağından akla şu ihtimaller geliyor: Taraf Gazetesi'nin bugüne kadar açıkladığı tiraj rakamları gerçeği yansıtmıyordu ya da gazetenin toplu alımları durdu. Bir başka ihtimal de matbaa ya da dağıtımla ilgili sorunlar... Taraf'ın tirajındaki garip düşüşle birlikte gazetelerin tirajlarının ne kadar sağlıklı hesaplandığının, gerçek satış rakamlarını ne kadar yansıttığının bir kez daha tartışmaya açılacak gibi duruyor.

Taraf Gazetesi önceki gün Wikileaks'ın iddialarına dayanarak Sadık Albayrak’ın, Antalya Büyükşehir Belediyesi AK Parti’nin elindeyken raylı sistem ihalesine girmek istediğini, bunun için dünürü Başbakan Erdoğan’ın nüfuzunu kullandığını yazmıştı. Bu iddia Sadık Albayrak tarafından "Hayatım boyunca ticaretle iştigal etmedim. Kalemimin gücüyle geçinen bir adamım" sözleriyle yalanlanmıştı.

Taraf'ın "Başbakan'ın İsviçre'de 8 hesabı var" manşeti de Erdoğan'dan sert tepki gördü. Erdoğan, "Bu tür iftiraları atıp ispatlayamayanlar ne kadar alçaksa bu iftiraları manşetleriyle, söylemleriyle yayanlar, bu iftiraları siyaset yayanlar siyaset malzemesi yapanlar da aynı derecede müfteridir, alçaktır" demiş, iddiaların ispatlanması durumunda görevi bırakacağını söylemişti.
 
Sanırım hesapta bu konulara girmek yoktu.
Değerki kalem dostum Ümran Özlük Rasim Kütahyalı'ya bir açık oturumda söylediği sözler için çok tepki göstermiş,bu durumu benimle paylaşmıştı.

Bu yazıyı degerli kalem dostum;Ümran Özlük'e ithaf ediyorum.
( Taraf'a Taraf Olmak Yada Olmamak başlıklı yazı M.Filizman tarafından 2.12.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.