Şevket Bey her zamanki gibi sinirli gelmişti eve.Bugün oldukca sinirliydi.Yemek boyunca Şevket Bey’in yüzü kırmızıyı görmüş bir boğa gibiydi.Yemekten sonra tartışma başlar.Şevket Bey’in patronu maaşı 10 gün gecikmeli verecektir.Bu yüzden taksiti gelmiş yeni aldığı bilgisayarın parasını nasıl ödeyecekti.Gergin bir yüz ifadesi ile Latife bir yerden borç alabilir misin diye sordu.Kim verir ki bize borç Bey.Sana ben söylemedim mi,bir sürü borç varken alma şu bilgisayarı sanki çok gerekliydi.

 

   Şevket Bey iyice sinirlenmiştir.Keyfimden mi aldım,İş için çıldırtma adamı.Konuşacağına çay getir içelim.Kızıp , bağırıp bir taraftan da patronuna küfrediyordu.

  Latife hanım Mutfağa gidip 1 bardak çay getirdi. Şevket Bey ilk yudumda yeniden bağırmaya başladı.Daha öğrenemedin mi kaç şekerli çay içtiği mi?Şekeri çok olmuş bunun.

 

  Latife Hanım da sinirlenmiştir. Kim dedi sana küp şeker al diye.
-Aldık işte bir kere.
-Ben bu çayı içmiyorum yenisini getir.
Latife Hanım hızla mutfağa gider yeni bir çay getirir.Şevket Bey’in  çayı  sevdiğini  çok iyi bilir ama şimdiye kadar hep toz şeker kullanmıştır.Bu nedenle çayın şekerini ayarlayamaz.
 Şevket bey yine bağırır ve bu defa bardağı fırlatır.
-Bunun şekeri az olmuş.
Sen beni çıldırtmaya mı çalışıyorsun  diye bağırmaya başlar.

 Latife Hanım da kızmıştır.Önce 3 şeker atmıştım çok dedin bende 2 şeker attım niye kızıyorsun.

 

  O zaman 2,5 şeker at anladın mı? Latife hanım  bir çay daha getirir.Şevket Bey keyifle çayını içer ve 1 bardak daha ister.
 
-Evde şeker kalmamış Bey , şekersiz içersen doldurayım.

 

 Ne şeker yok mu?

 

Al o zaman

 

Neyle

 

Hiç mi para yok.

 

Para mı bıraktığın varda soruyorsun diye yanıt verir,Latife hanım.

Şevket Bey cebini yoklar para kalmamıştır.

Komşudan da şeker istenmez ki diye düşünür.Şevket , evdeki tek zevki çaydan da mahrum kalmıştır.

 

 Bundan sonra çayı şekersiz içmeye başlamıştır, Şevket Bey.Hem de hiç şikayetçi olmadan.Patronun maaşını vereceği günü beklemektedir.Yine bir gün gelir eve.Şekersiz çayını tam yudumlamak üzere iken gülümser.
Latife Hanım çabuk gel.
En son içtiğim çay 2,5 şekerli değil miydi? Demek ki yarım şeker olacak.

 

 Şevket Bey ilk defa üşenmeden koşar adımlarla mutfağa doğru ilerler.Şişesinin köşesinde kalmış olan yarım şekeri görür.Şekeri aldığı gibi çay soğumasın diye hızlı adımlarla ilerler.Yarım şekeri Çayına atar .İyice karıştırır.Bir yudum çektikten sonra Latifeye döner .Karı şekerli çayın tadı da bir başka oluyor.

 

 

 

( Yarım Şeker başlıklı yazı omer-yanikta tarafından 29.12.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu