Fehmi KORU;gündemdeki gazeteci-yazar.Siyasetcilerin hedefi olmuş etkili bir yazar.Üretken,yazmakta zorlanmayan bilgi birikimine sahip.
Zaman Gazetesinde başyazar'ken 28 şubat balans ayarı yapanların etkisi ile gazeteden uzaklaştırıldı.

Yeni şafak, O nun sığınak yeri,limanı olmuştu. Taha Kıvanç takma adıyla da Kulis adlı köşesinde  de yazıyordu.

İyi bir gözlemciydi. Emin Çölaşan'ı zor durumda bırakan da Oydu.Emin Çölaşan ne demşiti; Hürriyet'de yazarken, Benim yazılarıma sansür uygulanırsa yazmayı bırakırım. Ama bir gün O na da sansür uygulandı.Onurlu tavır alıp istifa etmedi.KORU bu açığını affetmedi.Günlerce sütünuna aldı.

Bilderberg toplantılarını daima eleştirdi.Günün birinde davet alınca red etmedi.Bu toplantında konuşulanları gündemine alamadı. Çünki bu toplantıda alınan kararları açıklamak yasaktı. Bu toplantı sonrası imaj değiştirdi.

Yazdığı gazete iktidar yanlısı olunca yazmakta zorlandı.İBRAHİM karagül'ün Koru imalı beni gazeteden uzaklaştırdı, suçlaması akabinde gelişmelerden sonra Yazılarına son verildi.
 
Yeni ŞAFAK'dan uzaklatırılma sebeplerinden biri; Gül'e yakınlığı.Ve Başbakanı OBAMA gibi geldi. BUSH gibi davrandı eleştirisinin neden olduğu daha yaygın bir neden.

İktidarın kendine muhalif olan yazarları uzaklaştırması basında sasürün hala devam ettiğinin bir göstergesi.
Etkili yazarların gazeteleri iktidar yanlısı olunca yazmakta zorlanıyorlar. Patron, İhale, eleştiri, Adeta bir şeytan üçgeni.

Ama benim kanım KORU'nun nihai hedefinin Hürriyet gazetesinde yazması.

( Fehmi Koru Nereye Koşuyor başlıklı yazı M.Filizman tarafından 19.01.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.