Zehra yavaş yavaş hazırlık yapmaya başlamıştı.Annesi evde varmış gibi okul kıyafetlerini düzenli bir şekilde gardorabına yerleştirdi.

Ders kitaplarını yerine yerleştirdi,ve çalışacağı derslerin kitaplarını,defterlerini ayırdı.onları belki unutabilirim diye evin çıkış kapısına yakın bir yere bıraktı.

Ayşe’lere eli boş gidilmez diye düşünüyordu.bir şeyler götürmeliyim diye düşündü,ne yapabilrim’ki diye düşündü.Hem düşünüyor hemde evi toparlıyordu.

Evin önce penceresinden bir baktı ,ne va,r ne yok diye etrafı kolaçan etti.Evlerinin önündeki ağaç ve kuşlardan başka kimseler yoktu.
Bir’de evin güzel kedisi tekir’de vardı.Tekir’e bir şeyler vermeli diye düşündü..Buz dolabına göz attı,ne var ne yoktu?
Dolapta biraz margarin ,biraz beyaz peynir,birazda öğleden kalan yemek vardı..Biraz yemekten birazda margarin yağından bir kaba çıkardı..Biraz yağdan ekmeğe sürdü .Birazda kalan yemekten tekir’in yemek yediği kaplarına değdirmeden tabağın içindekileri boşalttı.

Zehra elindeki tekir’in tabağını, evlerinin yanındaki tekir için ayarlanmış küçük yuvasının içindeki tabülot tabağı gibi tabağın içine yerleştirdi.Tekir kıvrılmış ne güzel’de yatıyor’du.yemeği görünce miyavlayarak zehra’ya doğru gelmeye başladı.

Zehra baktı kedinin su kabına suyda yoktu. Su kabını aldı,bahçedeki musluktan güzelce kabı çalkaladı ve kaba su doldurdu...Kedinin yakınına koydu....Kedi hemen geldi.su içmeye başladı ..ne’de güzel içiyordu.. Anlaşılan tekir çok susasmıştı...Her kedi gibi her tastan her tabaktan su içmez ,yemek yemezdi.

Bir süre zehra tekir’in su içişini seyrettiTekir’in başını okşadı,biraz sevdi ve sonra kediden ayrıldı...Kediyi biraz daha sevecekti ama işi braz acele idi.Yoksa başka zaman çok severdi onınla oyun bile oynardı..

.Ama şimdi acelesi vedı...zaten epey zaman aşmıştı...akşam vaktide yakındı...biraz patates, biraz patlıcan kızartsam ,birde yanına y.biber kızartsam az da yoğurt alsam boş gitmemiş olurun diye düşündü.

..dediğini yapmaya başladı.Patates patlıcanı ,y.biberi önce yıkadı .Soyup hazırladı. sonra hepsini güzelce kızarttı.En azından eli boş gitmemiş olacaktı..Hepsini bir kaba koydu .Bir köşeye bıraktı.Artık yemek işi bitmişti...

Kendine ait Ayşe’lerde lazım olabilecek eşyalarınıda hazırladı.üzerini ve saçlarını düzeltti,kendine çeki düzen vermeye çalıştı....Eve tekrar bir göz attı,Evdeki yemek pişirilen ocağın kontrolünü yaptı.Artık evden çıkma zamanı gelmişti..

Gerekli eşyalarını aldı ve yaptığı yemeği bir paket yaptı yolda dökülmeyecek şekilde hazırladı..Zehranın işi bitmişti...kapıyı kapatıp kilitlemek kalıyordu...neyse evde unuttuğu bir şey kalmamıştı...

Odan bir ses duyuldu cep telefonu çalıyordu...Zehra’nın telefonu evde kalmıştı..Zehra döndü sesin geldiği yere gitti kendi telefonu çalıyordu..Telefona baktı..
Arayan Ayşe idi.nerede kaldın kardeşim ..?
Şaka ile ..." davetiyemi bastıralım"" diye yarenlik ediyordu...Zehra’da bastırdında okumadıkmı ?,Zehra " tamam canım geliyorum...artık tüm işim bitti ,yola çıktıyorum "dedi.
Zehra evin kapısını kapattı...bahçeye çeıktı.Kedisine vedasını etti...onu okşadı ,sevdi .kedide Zehranın sevgisine kuyruğunu sallayıp sevildiğini belli etti..

Zehra her zaman ninesinin ve annesinin ettiği duâ ile dışarı çıkar,ve o duayı hiç dilnden düşürmezdi...Yine dilindeydi "Bismillahirrahmanirrahim ...Lâilahe ente subhâneke inni küntü münezzâlimin"...Zalim lerin şerrinden sana sığınırım demekti galiba bu duanın anlamı....Yine bir duâ daha mırıldandı.o duâ’da buydu. "Rabbi yessir velatı assır rabbi tenmim bil hayır"....

buda yapacağım işleri başarmamı nasip eyle ve hayırlı eyle anlamında bir duâydı..
Kendini önce Allaha emanet ediyordu....Dediklerine göre bu duâlara güveneni Allah korurdu.
Zehra balkon kapısını’da kapattı Ayşe’lerin evlerinin yolunu tuttu....

Devamı 4 üncü bölümde..devam edecek....






( Şeytanın Planı..(3) başlıklı yazı M.Ali Ünsal tarafından 6.05.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.