1 Suda Sema

 

Dünya’da bir ilk gölkaypark’ta su üstünde semâ gösterisinde izdiham yaşandı.İzmit belediyesinin düzenlediği gece muhteşemdi,hınca hınç insanlarla doldu taştı çok kalabalıktı.

Semâ,bütün âlemlerin güneşi Tanrı’nın huzurunda devri âlem’dir.

Semâ gerçek varlığa ulaştıran, insani kendi den geçiren bir cezbe vasitası,kendinden geçen kişinin can sarhoşluğudur.Mevlânamız’ın ifadesiyle (aşk’a kavuşmak, buluşmak sultanlığı için,perdeleri kaldırıp içeriye girmek devleti için,can elbisesidir.)

Semâ,kulun hakikâte yönelip,akılla- aşkla yücelip, nevsini terk ederek,hakk’ta  yok oluşu ve olgunluğa ermiş,kâmil bir insan olarak tekrar kulluğuna dönüşüdür.Bütün varlığa bütün yaratılanlara yeni bir ruhla,sevgi için hizmet için dönüşüdür… Semâzen hırkasının çıkarmakla, manen,edebî âleme hakikate doğar,orada yol alır..Başındaki sikkesi(nefsinin mezar taşı),üstündeki tennuresi(nefsinin kefenidir.Kollarını çapraz bağlayarak görünüşte BİR rakamını temsil eden,böylece Allah’ın birliğini tastik eden semâzen,semâ ederken,kolları açık sağ eli dua edercesine göklere, hak gözüyle baktığı sol eli yere dönüktür.Hakk’tan aldığı ihsani, halka saçmasıdır.Sağdan sola kalbin etrafında dönerek,bütün insanları, bütün yaratılmışları,bütün kalbiyle sevgi ve aşka kucaklayışıdır.Semâ töreni yedi bölümdür.Her bir bölümün ayrı manası vardır.

 

BEN  CANLI GÖRDÜM YAŞADIM BAMBAŞKA GÜZELLİKTİ.İZMİT BELEDİYE REİSİNE ,İZMİT BELEDİYESİ KÜLTÜR MÜDÜRÜNÜ RAMAZAN KARATAŞ’A BU GÜZELLİKTE EMEĞİ GEÇEN TÜM İZMİT HALKINA TEŞEKKÜRLER.
( Suda Sema başlıklı yazı TülayASLAN tarafından 23.05.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.