Necla baygınlığın şokunu henüz üzerinden attığında ellerinin bağlı olduğunun farkına vardı.Ne olduğunu,nasıl olduğunu anlamak için etrafına bakındığında karanlık dehlizde yalnız olmadığını gördü sızan ölgün ışığın altında ...Hemen yanında bir adam aynı akibete uğramış burda esir edilmiş...Karanlıkta kim olduğu tam olarak görünmüyor.İşte o an günlerce ,aylarca kayıp olan Korhan aklına geldi.Yoksa...o muydu.Mozan ve ekibi gerçekten şüphelerinde haklı mıydı.Bu düşünceler içindeyken ve cevapsız kalan soruların içinde çırpınırken o adamın sesi duyuldu.
-Hanımefendi uyandınız mı,geçmiş olsun.Sizin günahınız neydi ki esir edildiniz ben gibi.
Necla burda yalnız olmadığına sevinmişti de nutku durmuştu başına gelenlerden ötürü,kuruyan dudaklarını ıslattı diliyle sonra,
-Evet ,diyebildi.
-Ama neden,niçin esir edildik onu bilmiyorum.Hem siz kimsiniz,sizi niye esir ettiler.Sorular arka arkaya sıralanmıştı.
-Sanırım benim kim olduğumdan çok sizin kim olduğunuz ve burada ne aradığınız daha mühim.
-Ben mi,pardon ...ben amatör yazarım,hikayeler net diye bir edebiyat sitesi var bilir misiniz.İşte orda yazan bir grup edebiyat aşığından biriyim.Burda ne aradığıma gelince.Hani şu yedi ay önce sırra kadem basan Korhan efendinin peşindeyiz.Dostlar bir grup gönüllü kaçırıldığını dahası bu sunağa saklandığını düşünüyoruz.İşte onun için ben üç gündür burada ön araştırma yaparken nasıl olduysa kendimi burda buldum.
-Anlaşıldı neden kaçırıldığınız.Beni kaçıranlar ,seni tehdit gördü ki esir edildin.Aaa bu arada kim olduğumu söylemeyi unuttum.O talihsiz Korhan benim.
-Demek Mozan haklıymış...da ben bu sunağın her girdisini ,çıktısını, dehlizini gizli kapısını bilirim.Yıllarca bu yapıyı dünyaya ,turizme kazandırmak için çabaladım da bu dehlizi bilmiyorum...nasıl gözümüzden kaçmışsa.Sahi nereden girişi bu gizli bölmenin.
-Beni getirirlerken bir ara gözüme çarpan mazgallar vardı,sanırım sunağın dışından bir gizli girişi var...belki de kaçış kapısı ,kimbilir.
-Ne yapacağız şimdi,burdan nasıl kurtulacağız dersiniz sevgili Korhan bey.
-Sen gelinceye kadar ümidimi kaybetmiştim,dahası istediklerini de yapmaya,yani o delinin ,istediği hikayeyi yazmaya başlamıştım.Yanılmıyorsam şu ana kadar üç bölüm yazdım.Her hafta sonu geliyor o zır deli kadın...Bugün de gelmesi gerekiyordu,yeni bölümleri almak için...henüz gelmedi ya,gelmesi yakındır.
-Bir şey soracağım Korhan bey,bu yazdığınız hikayede mekan burası mı,olay burda mı geçiyor.Kahraman bir hayali aşk mı yaşıyor...son eserinizdeki kimlik bunalımındaki kadının benzeri bir kişi mi kahramanınız.
-Evet nerden biliyorsunuz,henüz yeni teslim ettim o hikayenin ilk bölümlerini.
-Dışardaki dünyada kıyamet kopuyor,bu hikayenizi Aylin hanım kendisi yazıyormuşcasına yayınlıyor gazetesinde.İşte bu hikayeden yola çıkan dostlar senin burada olduğunu ya da tutulduğunu düşünmüşler ki bugün buraya geleceklerdi.Ben de onlara rehberlik edecektim.Malesef şimdi dışarda olanlardan habersiziz.Belki de gelen dostlar sözsüzlüğüme kızmışlardır.

Necla ile Korhan bu karanlık ve soğuk ortamda sıcak bir atmosfer yaratmışlardı da çaresizlik, ne yapacaklarını bilememek korku olmuştu sohbetin sonunda.
Lutfi girmişti o gizli bölmeden içeri,Neclayı ayık görünce,
-Ooo,bizim meraklı Melahat da uyanmış.Söyle bakalım meraklı hatun,ne arıyordun üç gündür bu viranede,yoksa bizi mi...Polis misin ,nesin.
-Yok...diyebildi Necla.Ben bir turistim,sanata,edebiyata meraklı.Bu yörede bir efsane anlatılır durur...Güya akşamları tanrılar,tanrıçalar görünürmüş.Bu efsanenin doğruluğunu araştırıyordum.Sahi siz kimsiniz,bu adam kim ,beni niye bağladınız...derken aslında Necla hiçbirşeyden habersizmiş gibi yaparak kurtulmayı umuyordu...Lutfi bu sorulara kaçamak cevaplar verirken kadının belki de doğru söyleyebileceğini düşünüyor durumunu açık etmek istemiyordu.
-Sevgili bayan bu bir kan davası, seni olaya dahil etmek istemezdim ama her ihtimale karşı seni de rehin aldım.Merak etmeyin bir süre sonra ,bu adamla işimiz bitince seni serbest bırakırız.Şimdilik zorunlu misafirimizsiniz.Yalnız bu adam tehlikeli biri,bundan uzak tutmalıyız seni derken Necla`yı bağlı olduğu yerden çözmüş Korhandan uzakta bir sütun ardına yeniden bağlamıştı.
( Kayıp Yazar 13 başlıklı yazı Lütuf VELİ tarafından 26.06.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu