Mozan Denizliye uğramış ve İlyas`ı da alarak son sürat Kütahya`ya gelmişti.Yolda aradıkları Kadir abi de onları bekliyordu.Kütahya`ya geldiklerinde ve yolda birkaç kez Necla`yı aramışlarsa da telefonuna ulaşamamışlar ve zorunlu olarak onun kendilerine ulaşmasını beklemişlerdi.

Kütahya`nın girişindeki otelde Kadir abi aralarına katılmış hiç durmadan şehrin hakim tepesinde bulunan bu gizemli sunağa gelmişlerdi.İlyas bir izci inceliğiyle işe koyulmuş tapınağı incelerken,Mozan`la Kadir abi bir takım beyin jimnastiği yapıyorlardı.
-Evet Kadir abi,bir haftadır ,gece gündüz tapınağı izledin,araştırdın...ne dersin Korhan burda mı...Kadir abi izlenimlerini ve tapınaktaki hareketliliği düşündü önce,sonra.
-Yaptığım araştırma ve izlenimlerim bu tapınakta kimsenin olmadığı yönünde...Yalnız geçen pazar gece üç gibi bir hareketlilik vardı.İki fenerli kişi tapınağın dış cephesinde bir müddet göründü ,sonra kayboldu.Uzun süre bekledim bir daha görünmedi.Galiba antikacı birkaç maceracıydı.
-Nerdeydi bu hareketlilik tam olarak yerini b,iliyor musun.
-Hı...ben tam şu ağacın altındaydım,hareketlilik işte orada derken mazgalların altındaki uçurumu gösteriyordu.

Bir süre o uçurumu nasıl aşacaklarını ve oraya nasıl gidebileceklerini düşünüp,araştırırken,İlyas elindeki japon harikası şarzlı elfeneriyle sunağın içine girmiş yaşam izi arıyordu.Aynı anda Lutfi Necla`nın arabasını şehrin uzak bir köşesine götürmüş ve geri gelmişti.Bu meraklı kişileri tapınağın etrafında görünce onların gitmesini beklemiş ve onları takibe almıştı.

İlyas ön araştırmasını bitirmiş Mozan`la Kadir abinin yanına gelmişti.Mozan İlyasa,
-Evet sevgili hafiyemiz ne buldun var mı bir iz.
-Sanırım...demiş ve susmuştu ilyas,gözlerinin içi gülüyordu.
-Bu gecelik bu kadar yeter dostum,isterseniz uzaklaşalım burdan.Mozan İlyasın bir şeyler bulduğunu anlamıştı itiraz bile etmeden bindi arabaya ...Kadir abi ve İlyas`ta onu takip etti.

Araba sunaktan beşyüz metre kadar uzaklaşmıştı ki İlyas,
-Tamam Mozan burda dur,demiş ve aracın sunaktan görünmeyecek bir koyuğa çekilmesini istemişti.
Araçtan inen bu Korhan`ı Kurtarma ekibinin usta araştırmacıları İlyasın söylediklerini itirazsız yerine getirmişler ve sunağı rahatça gören tepeye çıkmışlardı sessizce.

Kadir abi şaşkın,
-Hayırdır İlyas bey,niçin bu sessizlik ve gizlilik.Anlam veremedim.İlyas gülmüş ve,
-Az sonra olcakları göreceksiniz abi,biraz sabır.
Mozan İlyas`ın geçmişini az çok bilen biri olduğu için ,onun deneyimi ve ustalığına emanet etmişti bu operasyonu.Gecenin üçüne kadar karanlığın içinde sessizce beklediler tapınağın gizemli sülüetini seyrederek.Ay acarına geçmişti ve karanlık bir geceydi.
( Kayıp Yazar 14 başlıklı yazı Lütuf VELİ tarafından 26.06.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu