TBMM…

                Ey milletin iradesinin tecelli ettiğini zannettiğimiz esasta tapılacak ama pratikte küfredilerek değeri düşürülen meclis….

               Senin için milyon yürekler, milyon kere kurtuluş savaşında çarptı.

              Top sesleri ile Polatlı dan duyulunca ürkek yürekler meclsi taşımak, taşıtmak için bir sürü akıl oyunu öne sürdüler.

           Türk Milletinin damarlarındaki asil  kandan varlığını aldığına inanan inançlı Türk Milliyetçieleri ayaklarını dirediler. Ankara nın yılmaz bekcisi  GAZİ MECLİSTİR  dediler

             Kurtuluş Savaşında ,doğrudan İSTİLA  tehlikesine karşı ayak direyen YÜCE MECLİS tir.
              2.Meşrutiyet döneminde DOLAYISI İLE İSTİLAYA karşı Hanlar Hanı 2.Abdülhamit zamanında,azınlık temsilcileri, meclisi calışamaz hale getirmiş bunun üzerine, direktifini verekrek mesruti yönetimin meclisini kapatmıştır.
            Bazen açılışlar,kapanışlar yada ayak diremeler çözüm olarak meclisce sunulmuştur.

             MECLİS İRADESİ  tabi ki milletin iradesnin tecelli ettiği kurumdur. Fakat bu kurum  Anayasada ifadesni bulduğu şekli ile MİLLET İRADESİNİ YASAMA YÜRÜTME YARGI  organLARI İLE KULLANIR . Yani hiç kimse meclis üyesiyim diyerek tek başına MİLLETİN İRADESİYİM  diyemez.

            Siyaset,siyasi partiler aracılığı ile yada parti inancı olamayan bagımsızlar eliyle yürütülür. Her halukarda  SİYASET   bir yönetim  anlayışıdır. Satranc gibi siyasi rakiplerini ekarte ederek İKTİDARI  ele geçirmek için mücadele edersin. Bu iktidar mücadelesi, genel seç.imlerde karşıt görüşler arasında olacağbileceğ i gibi özel de genel siyaset önüne cıkmnak için aynı görüşe mensup insanlar arasındada devam eder.

       İktidarı ele geçirmek her muhalefette yer alan parti i çin vazgeçilmez bir idealdir. Bazen PROJELERİN SUNUMU  seçim zamanında yarışarak sonuca etki ederken bazende KİLİT  yöntemi ile sonuca pasif direnişle elde etmek mümkündür.  Bunun adaı STRATEJİK DAVRANMAKTIR.  Yani eliniz güçsüzde olsa öyle bir sdavranırsınız ki rakibiniz in üzerinde sonuçlar temin edersiniz.

       Yoksa şekli yorum yaparak ben milletin iradesiyim çözüm yeri meclistir’’demek sadece salt ve mutlak çogunluğu elinde bulunduran İKTİDAR PARTİSİNİN  MEŞRUİYETİNE  zemin hazırlayıp ona bastonluk yapmaktan başka bir anlam ifade etmez.  Çünkü ana yasada yer alan temel kuralı söyledik. Millet iradesni, yasama yürütme yargı organları aracı ile kullanır.

        Özde ,Tek başına hiçbirisi milletin iradesi değildir.Ama şekli anlmada yorum yaparsan seçimle doğrudan gözüktüğü için tek başına yasama organı  milletin iradesi gibi algılanır ki bu kabul edilemez.

           Seçim öncesi AKP  ye doğrudan saldırıp,meclis açılıncada ,meclis sıralarını Akp DEN ÖNCE DOLDURMAK ,sonrada bunu millet iradesi ile gerekçelendirmenin hiçbir hukuki dayanagı yoktur. Nerde Kaldı  siyaset?Siyasetin içindeki dirayet nerde? Bu dirayette ki tutarlılık nasıl açıklanır?

                Amaç tutuklu  vekillerin salınarak meclise girmelerinin sağlnaması ise bunu için elindeki azınlık gücü ile coğunluğu diz getirmek stratejini bizzat uygularsın,uygulayana yardımcı olursun yada omurgaslı dursun ile kilitler kendi kitlene diri olma pozisyonu yüklersin.

        Yoksa gerisi LAF Ü GÜZAF

( Tbmm..millet İrades Mi başlıklı yazı HALİLİ tarafından 4.07.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu