Ey Vatan! şimdi yüreğimle konuşuyorum. Nasıl da acıyor içim, nasıl da bombalanıyor yine ümitlerim. Kim kıyıyor yine insanlarıma, kim koparıyor yine canımdan canımı?. Ey Vatan bağışla çok gamlıyım bu gece. Sızlamayan tek bir yerim yok yine yüreğimde. Yastayım, karalardayım hangi cümlelere isyanımı sığdırayım!..

Gökteki yıldızlar kadar parlakken sevgilerim, maziye gömülmüşken öfkelerim, kim kazıyor içimdeki eski mezarları? Hangi gafil göz dikti yine cananıma?... Bilmez mi biz her asır kurbanız sana… Suskunsak eğer asaletimizdendir ve sabrımız sadece tarihin tekerrüründendir.

Ey Vatan! Küsme sakın o al bayrak dalgalandıkça göklerde, ezanlar hürmetine secdedeyken bile başım Yaradan adına şahadettir muradım.

Ey Vatan! Bilmezler bunlar, Türk’ün ahiret makamıdır şahadet, işte bunun için ölüme ağlamaz bu millet. Birdir tektir bütündür yüreği. Dünya üzerine gelse, bükülmez onur bileği. Siler gözyaşını gömer evladını, amma hazırlar yüreğinde mahşer yangınlarını.

Böyle okunacak işte Türk’ün fermanı. Elbet gelecek bir gün hesap zamanı. İhanet tarlasında hıyanet harmanı hainler kazacak kendi mezarlarını… 

Ey Vatan! Ben Türk kadınıyım, yamandır öfkem. Şerefsizin eceline düşerse gölgem, hak gibi namus gibi kutsaldır sözüm. Her şeyi göze alır bu Vatanı böldürmem.

Ey Vatan! Canımdan daha öte şehit ecdadımın emanetisin, bir avuç imansıza verilir misin? Hangi şaşkın inanır böyle ahmak rüyasına, güvenir elindeki kul icadı silaha. Bu millet bütündür…Lazı, Çerkezi, Arnavudu, Kürdüyle, Çanakkale’ye gömdü düşmanı bir ulus ülküsüyle. O ihtişamlı tarihi bu millet yazdı. Ne çabuk unuttular vatan aşkı silahtı. Bozulmaz düzenimiz, bölünmez milletimiz, göğsümüz siperdir yurdumuza hala. 

Ey Vatan! Sen sinende şehitlerimi saklarsın söyle atalarıma ruhları sızlamasın. Şimdi karalardayız, şimdi yine şehitlerimiz için dert ile yastayız, kederimiz derin… Sonu gelecek elbet bu cinayetlerin, yakındır telefi Mehmedime kurşun sıkan ellerin. 

Ey Milletim! Sil gözlerini bırak artık gafil heveslerini. Doğudan, batıdan, yükselsin sesler. Aydınlansın yeniden bu kara gölgeler. Ne matem elbisesi ne siyah kurdele…Bu hainlerle mücadelenin tek yolu birlik olmaktır. Akıl denen silahla hedefi vurmaktır.

Ş.AYDOĞAN ( GÜLCENAZ )



Gökkubbenin altında yatar, alkan içinde,
Ey yolcu, şu toprak için can veren erler.
Hakk'ın bu veli kulları taş türbeye girmez,
Gufrana bürünmüş, yalınız Fatiha bekler.
M.AKİF.ERSOY



------------------------------​------------------------------​------------------------------​--

BU YAZI TARAFIMDAN ÇOK SEVDİĞİM VATANIMA, MİLLETİME VE MUKADDES RUHLARIYLA KUTSAL TOPRAKLARIMIZA DÜŞEN TERÖR ŞEHİTLERİMİZE İTHAF EDİLMİŞTİR. BAŞIMIZ SAĞ OLSUN.
( Ey Vatan başlıklı yazı Şükran Aydoğan tarafından 7/15/2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.