BAYŞAD KAZDAĞLARI ŞİİR GÜNLERİ

 

 

Bundan 8 ay önce şiire, sanat ve edebiyata gönül vermiş yedi kişi Balıkesir’in eli kalem tutan insanlarını bir araya getirmek, bir çatı altında toplamak amacıyla yola çıktık. Şehirde her meslek grubunun bir odası, derneği, birliği vardı. Ayakkabıcıların, bakkalların, işçilerin, sanayicilerin, öğretmenlerin bir araya geldikleri, birbirlerini dinledikleri bir çatısı varken bu şehirde fikir üreten, sanat yapan insanların birliğinin olmaması garipti.

 

Yedi kişiyle çıkılan yolculukta bugün 48 asil üye, 13 onur üyesi ve 2 küçük fahri üyesiyle kocaman bir aile oldu Bayşad.

 

Aylık toplantılarla başladı Bayşad birlikteliği. Aylık sohbetlerimiz, gönül dostlarının iple çektiği ve bin bir zahmete katlanıp geldiği muhabbet akşamları oldu. Savaştepe’den, küçük bir ücretle çalıştığı işyerinden güç bela izin alıp sırf bu muhabbet mekanında iki saat kalabilmek için 49 kilometre yol gelip ardından geri dönen, derneğimizin “Karacakız”ı, Ayşenur Kaya… Sadece o mu? Bandırma’dan, 99 kilometrelik yolu yine aynı sıcak ortam için gelip iki saat sonra geri dönen iki değerli şairimiz, Nazlı Tolun kardeşimiz ve Sevgi Salman ablamız… 86 kilometrelik Edremit’ten aynı duygularla kalkıp gelen Hikmet Haşlak hocamız ve bu güzel havayı teneffüs etmek için 120 kilometrelik yolu tepip ardından geri dönen Hazal Karadağ arkadaşımız…

 

Bizim için şiir böyle bir tutku. Şair dostluğu böyle bir şey… Hiçbir maddi karşılık beklemeksizin dostlarına koşan, üstelik maddi kayıplara rağmen bu tutkudan vazgeçemeyen insanlardır Bayşad şairleri.

 

İlk etkinliğimiz Ayşenur Kaya’nın öncülük ettiği şiir dinletimizdi. Küçük bir salonda, küçük bir grupla gerçekleştirdiğimiz şiir dinletimiz o büyük gönüllerin gözlerindeki samimiyet, heyecan ve umutla bize yanlış yolda olmadığımızı gösteriyordu.

 

Şehrimize yıllarca kültür, sanat ve edebiyat alanında hizmet etmiş ustalarımızı da unutmadık. 21 Mayıs 2011 tarihli aylık toplantımızda değerli büyüklerimiz Av. Turgut İnal, M. Reşit Kıpçak, İsmail Acar, Alparslan Ayral, Mustafa Sarı, Aydın Ayhan, Dr. Hüseyin Balkancı, Gönül Ünver, Faruk Eren, Ahmet Esmer, Cengiz Eratalay, Nejat Akpınar ve Ramazan Karaca’ya “Onur Üyesi” belgelerini takdim ettik ve onları da ailemizin bilgeleri arasına aldık.

 

Bayşad olarak amacımız, şairimizin, yazarımızın, sanatçımızın hayattayken tanınmasını, kıymetinin bilinmesini ve onurlandırılmasını sağlamaktır. Bu konuda geç kaldığımız ve üzüldüğümüz bir olay vardır ki hala onun acısını yaşıyoruz. Balıkesir’imizin değerli gazeteci yazarı, usta kalemi Muharrem Eren ağabeyimizi de onur üyesi listesine almıştık; ancak Hakk’ın rahmeti bizden önce davrandı.

 

20 – 21 Temmuz tarihlerinde Balıkesir – Edremit – Altınoluk beldesi Narlı köyü altında gerçekleştireceğimiz “Bayşad 1. Kazdağları Şiir Günleri” etkinliğimiz Balıkesir Yazarlar ve Şairler Derneği’nin ilk ciddi etkinliği ve Türkiye’ye açılma gayretidir.

 

20 Temmuz’da Balıkesir Zağnos Paşa Camii yanından Edremit Belediyesi’nin derneğimize tahsis ettiği otobüsle saat 12’de yola çıkacak Bayşad ekibi, 13.30’da Çanakkale kahramanı Seyit Onbaşı ve Türkiye’mizin güçlü hece şairi Halil Soyuer’in memleketi Havran’a uğrayacak. Havran Belediyesi ziyaretinden sonra Havran Belediye başkanı sayın Hasan Lofçalıoğlu ve Havranlılarla beraber Şair Halil Soyuer’in mezarı ziyaret edilecek. Mezarı başında Halil Soyuer’in şiirleri okunup şairimizin ruhuna dualar gönderilecek.

 

Havran’dan Edremit’e yola çıkacak grubumuz saat 14.30’da Edremit Belediye Başkanı Sayın Tuncay Kılıç’ı, ardından Güre Belediye Başkanı sayın Kamil Saka’yı makamlarında ziyaret edecek. 16.00’da etkinlik alanımız olan “Sohbet Aile Çay Bahçesi”nde  toplanacak olan şairlerimizle tanışma, kaynaşma programı gerçekleşecek. Türkiye’nin dört bir yanında gelen katılımcı şairlerimiz ve dernek üyelerimizle akşam yemeği yiyeceğiz.

 

En güzel aşk şiirlerinin şairi Cemal Safi, Avrasya Yazarlar Birliği başkan yardımcısı ve 2010 Türk Dünyası Edebiyatçısı ünvanlı şair Ali Akbaş ve Avrasya Yazarlar Birliği’nin yönetim kurulu üyesi değerli şair Adem Yeşil de programımıza şiirleriyle iştirak edecekler. Ayrıca Avrasya Yazarlar Birliği Genel Başkanı Yakup Deliömeroğlu ve Türkiye Yazarlar Birliği eski başkanı Lütfü Şehsuvaroğlu da programımıza onur konuğu olarak katılacaklar.

 

Türkmenistanlı ozan A. Rahman Düyeci milli kıyafetiyle, dutarıyla programımıza katılırken Balıkesir’in halk ozanı Nimet Avcı da bağlamasıyla bize neşe verecek. Etkinliğimizde şiir okuyacak Bayşad şairleri ve Türkiye’nin dört bir yanından programa gelen şairlerimikz de aşağıdadır.

 

BAYŞAD ŞAİRLERİ:

Ali Tunçay, Atiye Danış, Ayşenur Kaya, Beyhan Tokmak, Emre Güngör, Filiz Altıok Durak, Dilaver Ayyıldız, İbrahim Oluklu, Kadir Bayata, İsmail Sarıçay, İsmet Göner, Mehmet Özkan, Mustafa Keser, Nazlı Tolun, Selman Ali Kankurt, Sevgi Salman, Sezai Kaya, Yaşar Kutlu, Yusuf Akgül

 

MİSAFİR ŞAİRLER:

Adem Yeşil (Ankara), Bahaadin Tonbul (Çorum), Fatma Naz Hizmetli (Sivas Yazarlar Ve Şairler Derneği), Halil Karacan (Antalya Yazarlar Ve Şairler Derneği), İsmail Göktaş (İzmir), İrşadi (Antalya), Kemal Kazak (Antalya), Mehmet Demirel Bacanoğlu (Adana), Mustafa Ferit Yıldız (Kayseri Yazarlar Ve Şairler Derneği), Mustafa Tahir Öncel (İstanbul), Mübeyyen Sarnıç (İstanbul), Nevin Konuk (Kadın Yazarlar Derneği), Bahattin Tonbul (Çorum)

 

21 Temmuz’da katılımcı şairlerimiz ve üyelerimizle sabah kahvaltısıyla başlayacak ikinci gün etkinliğimiz, Sütüven Şelalesi, Hasan Boğuldu ve Tahta Kuşlar Etnoğrafya müzesi gezisiyle devam edecek. Dernek üyelerimiz ve katılımcı şairlerimiz Sütüven Şelalesi başında toplanarak Edremitli şair  Mustafa Seyit Sütüven’i yad edecek, şairin “Sütüven” adlı şiiri derneğimiz üyesi Beyhan Tokmak tarafından seslendirilecek.

 

Öğleden sonra 16 sularında Kadıköy’e gelen ekibimiz, burada “Şıpşıp Dede Mesire Yeri”nda mola verecek. Kadıköy belediyesi başkanı sayın Hasan Özel’in de iştirak edeceği yemek ve çay ikramından sonra etkinliğimiz sona erecektir.

 

Balıkesir Yazarlar ve Şairler Derneği olarak yoğun bir tempo içerisinde çalışıyoruz. Etkinliklerimizde bizi yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz.

 

 

( Bayşad I. Kazdağları Şiir Günleri başlıklı yazı M. Kuvancı tarafından 19.07.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu