Gençlik,insan ömrünün altın çağıdır.Çünkü insanın en verimli, en dinamik,en çevik adeta tuttuğunu koparabildiği kendisine ve toplumumuza en faydalı olabildiği bir dönemdir.Bu dönem gençlerimizin kanının kaynadığı dünyayı tospembe görmeye başladığı özel ve güzel bir dönemidir.
                                Kıymetli dostlar:Bu döneme gelmeden gençlerimizi bilgilendirmeli,onları doğru hedeflere yönlendirmenin gayreti içerisinde olmalı adeta bir kuş misali ürkütmeden ,nefret ettirmeden tatlı dille ikazlarda bulunmalıyız.     
                                Gençlik ne alınır ,ne satılır.Dünyayı verseler,gençliğimizi geri getirme şansımız kocaman bir sıfır olarak karşımıza dikilir.Gençlik,sessizce gelir,farkına varamassak ansızın gidiverir.Gençlik,bir gül gibidir. İyi donanımlı bir genç etrafına ışık saçar.Donanımdan mahrumsa  solar.,kurur.
                                  Gençliğin kıymeti bilinse,kocalığın şikayeti az olur(A)demişler büyüklerimiz.Gençliğimizi çiçek misali sulayarak yetiştirelim.Kuş misali elden kaybedince ah gençlik yıllarım olsa dememek için yolun başında adımlarımızı temelleri sağlam atalım.
                                    Öyle gençler yetiştirelim ki tarihinden ilham alan,boş vaktini en güzel bir şekilde değerlendiren,içki uyuşturucu ile uyutulmamış uyanık ,yaradılış gayesini bilen,ebeveynine hürmet eden,şeytanı müebbet hapse mahkum eden,dünyanın zehirli havasını tenneffüs etmeyen,düşmana korku dosta güven veren,kalbi ALLAH aşkıyla RASÜLÜLLAH  sevgisi ile coşan, vatan sevgisi iliklerine kadar işlemiş gençlik olsun.
                                     Böyle güzel yetişmiş gençlik ile geleceğe emin adımlarla yürürüz.Karşımıza çıkan düşmanları   sel gibi yere serer geçeriz.
                                     Gençlik insanoğlunun engüzel renkli zamanıdır,çokçabuk geçer.Zaman geç olmadan,tavşan tepeyi aşmadan gençliği değerlendirelim.
                                      Her yaşın ayrı bir güzelliği vardır,değerlendirmesini bilenlere güzeldir. SELAMLAR.
( Altın Çağ başlıklı yazı İlyas DOĞRU tarafından 23.10.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu