Bursa hayvanat bahçesinde ses telleri olmayan zürafa ile ayaklarını yere vurarak veya değişik sesler çıkararak iletişim sağlayan fil tesadüfen karşılaşırlar.Zürafa uzun boynunu kaldırarak güç gösterisi yapmaya çalışır.Bunu farkeden fil hiç altta kalır mı!
            Hortumu sayesinde her türlü ihtiyacını karşılayan fil hortumu ile zürafaya gövde gösterisi yapar.Hareket kabiliyeti az olan bukalemun çevreyi mükemmel gözleri ile kolaçan eder.Renginide kırmızıdan yeşile çevirerek fil ile zürafanın yanına yaklaşır.
             İki tana iri cüsseli hayvanın yaptığına bak der! Utanmıyormusunuz boyunuzdan posunuzdanda bir birlerinize hava atıyorsunuz der.Renkten renge giren bukalemun bu güzel nasihatinden sonra sarı renge bürünür.
             Bukalemunun bu anlamlı sözleri karşısında mahçup olan fil ile zurafa kucaklaşırlar.Koyu bir sohpete başlarlar.
             Zürafa söze başlar.Benim  kocaman bir kalbim var.İyilik yapmasını tüm hayvanlara yardımcı olmayı çok severim der.Kimin bir yemeğe ihtiyacı oldumu hemen uzun boyumla yükseklerden ot koparıp veririm der.
              Zürafanın sözü bitince fil konuşmaya başlar.Bende ağır yük kaldırmada  yük taşımada hortumumla tüm canlılara yardımcı olurum der.
               Aradan saatler geçmiştir.Güzel ve koyu sohpete kapılan zürafa sürü halinde file bir hayalinden bahseder.Zürafa söze şöyle başlar.Ben bir gemi yaparak dünya turuna çıkmak istiyorum.Fil kardeş bana yardımcı olurmusun der.Filin bu proje çok hoşuna gider.Ne demek der. Bizim dostluğumuz iyi günde kötü gündede devam edecek der.
              Zürafa kardeş der.Ben sürü halinde yaşarım.Yanımdada 25 ile 30 tane fil taşırım der.Sana bir şartla yardım ederim der.Günlük ben 225 kg ot ile 200 litreye yakın su içerim.Bunları bize karşılayabilirsen sana yardımcı olurum der.Zürafa filin isteklerini kabul eder.
               Bir hafta sonra filler gemi yapımına başlarlar.Gece gündüz aralıksız çalışan filler gemiyi altı ayda anca bitirirler.Gemiyi büyük bir törenle zürafa'ya teslim ederler.
                Gemiyi teslim alan zürafa büyük bir sevinçle gemiyi gezer ve dünya turu için hazırlıklara başlar...
          
( Zürafa Dünya Turunda 1 başlıklı yazı İlyas DOĞRU tarafından 18.12.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.