Fillerin yaptığı gemiyi teslim alan zürafa hemen dünya turu hazırlıklarına başlar.İlk iş olarak uzunluğu otuz üç metereyi bulan Gök Balinaya telefon eder.Dünya turuna çıkacağını ve güvenliği sağlamaları için gök balinalardan yardım beklediğini  anlatır. İki balina arkadaşınıda alıp Mudanya limanına gelmelerini söyler.
                                Zürafa ikinci iş olarak Dünyanın en hızlı kuşu sayılan boğazlı kırlangıca telgraf çeker.Gerekli hazırlıkları yapıp derhal dünya turuna hazırlanmasını ve Mudanya limanında bir hafta sonra hazır olmasını söyler.Üçüncü ve son iş olarak video konferans yöntemi ile hastalanmayan tek hayvan olan köpek balığı ile görüşür.
                                 Dünya turunda güvenliklerini gök balina ile ortaklaşa sağlamalarını söyler.Köpek balığı işlerinin yoğun olduğunu dünya turuna katılamayacağını söyler.Zürafaya ilgisinden dolayı teşekkür eder.Zürafanın hedefi dünyayı 365 gün 6 saatte yani bir yılda dolaşmaktır.
                                 Gerekli erzakları arılar ile hiç uyumayan karıncalara taşıttırır.Gemi yükünü almış ve güvenliklerini sağlayacak Gök balina ile boğazlı kırlangıcın gelmesi için Mudanya limanına hazır vaziyette beklemektedir.
                                  Bir hafta sonra güvenlik ekibi gelince Zürafa ve fillerden oluşan ekip gemiye binip Mudanya limanından haraket ettiler.Zürafa çok sevinçliydi.Çünkü hayali olan dünya turuna başlamışlardı.Marmaranın masmavi sularında yavaş yavaş ilerlerken gök balina birden denizden fırlayarak zürafaya denizin altında tüp geçit gördüğünü ve gemiye suikast olabileciğini zürafaya bildirdi.
                                   Zürafanın coğrafi bilgisi çok iyi olduğundan ve güncel olayları çok iyi takip ettiğinden gök balinaya endişelenmemesini ve o tüp geçidin insanlar için yapıldığını marmaray projesi olduğunu söyler.Rahat bir nefes alan gök balina güvenliği sağlamaya devam eder.
                                   Yarım saat içerisinde Çanakkale Boğazına zürafa ve ekibi ulaşır.Çanakkale Boğazından Ege Denizinin serin sularına ulaşırlar.Ege Denizinden Akdenize açılırlar.Zürafa yanında getirdiği kamerası ile bol bol video çekimi yapar.Filler de günlük tutma telaşındadır.
                                     Aradan bir ay geçmişti.Gemide erzak tükenmişti.Fas kıyılarına gelince biten erzaklarını tedarik için Fas limanına demirlediler.Fas'ın liman kentlerinden kazablanka  limanında  zürafayı Serval adında Afrikalı vahşi kedi karşılar.Vahşi kedi ile zürafa erzakları temin ederler.Fillerin yardımları  ile gemiye erzakları taşırlar.
                                     Vahşi Afrikalı serval adındaki kedi ile vedalaşarak limandan ayrılırlar.Cebelitarık boğazını geçerek Atlas Okyanusuna açılırlar.Zorlu yolculuk ikinci ayına girmiştir.Fillerin canı sıkılmaya başlar.Kendi aralarında büyük tartışma yaparlar.
                                     Büyük tartışmalara zürafada katılır.Kavga gürültü Amerika kıtasına ulaşırlar...
                              
 
 
 
( Zürafa Dünya Turunda 2 başlıklı yazı İlyas DOĞRU tarafından 18.12.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.