Bir fısıltıdır gece, kimse duymaz sesini.
Dertlidir neden, hep siyah diye rengi. ‘Sus!’ Der ay ile yıldızlar ikaz eder.
Bak cümle âleme, gün mavisine, yerdeki yeşile.
Hepsinin bellidir yaradılış nedeni. Lalenin boynu eğri, selvinin diktir gövdesi.
Asırlardır aynı kökte çınarlar. Mavidir gün aydınlığında denizler, bulutlar. Güneş batıp, kara bir örtü çekilir hayatın üzerine.
 
Ve dünyadaki tüm canlılar uykuya yatar, kuşlar, çiçekler, insanlar.
Olması gerektiğince gizlenir senin karanlığında sırlar.
O zaman de ki; ben istemem bu rengi, nasıl sağlanacak zamanın süresi. Nasıl sıraya girecek aylar, haftalar, yıllar. Budur yaşamın dengesi, böyle kurulmalı elbet vaktin saatlere bölünen işleyişi.
 
Söyle ey gece!  eğer siyahınla kararmasaydı gökyüzü, hep sönük kalacaktı yıldızların yüzü.
Sen ki; ipek bir kadife gibi sarmasaydın bulutları, kim nuruna hayran seyredebilecekti mehtabı. Yorgun bedenler dinlenmeyi akıl edemeyecek, *fecrin rehavetiyle* istirahata geçemeyecekti. Siyahın asaletinde beyazın ahengi, biliyorsun bütün renklerin şarkısıdır gecenin büyüleyen melodisi.
 
Zaman, düzen içinde devri daim edecek ve dahi mevsimlere göre süren kısalıp uzayacak. O ilahi bir emirdir ki, nurundan bin nurla aydınlatır kuytuları. O Hakimdir karanlıklara, isterse açığa çıkarır suçları, günahları. Siyahı sermişse gecenin üzerine, şükretsin ister kulları uyku denen nimetine. O zaman de ki; ben ret ederim bu rengi. Nasıl bilecek canlılar aydınlığın değerini.
 
Yer ile gök arasındaki öyle bir zaman, yaratanına daha yakındır gecenin sükûnetiyle insan. Rahmet dağıtmak için melekler geceyi bekler, inanan yüreklere vuslat müjdesi getirirler.
Ey gece, siyah senin üzerinde ipek şalındır, esrarında her malumat ve bilgi Allahın'dır.
Söyle nur-u efsunlu gece, var mı asi gelecek bu ilahi düzene?
Kimin gücü yeter kim inkar edebilir, kimse yoktur diyemez âlemlerin sahibine!
 
Ş.AYDOĞAN ( GÜLCENAZ ) YALOVA 2.ŞUBAT 2012
 

Allah, kendisinde sükûn bulmanız için geceyi, aydınlık olarak da gündüzü sizin için var etti. Şüphesiz Allah, insanlara karşı (sınırsız) bir fazl sahibidir. Ancak insanların çoğu şükretmiyorlar.   (MÜ'MİN SURESİ / 61)

( Gece başlıklı yazı Şükran Aydoğan tarafından 3.04.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.