En azından biz öyle zannediyoruz.Nasıl olur da ,bu dünya erkeklerin dünyası olabilir.Bir kadının doğurduğu,bir kadının emzirdiği ilahi nihaye bir kadının yetiştirdiği biz erkeklerin dünyası olabilir mi bu dünya.İnanması güç.Yoksa kendimizi avutmak için uydurduğumuz bir hayal mi bu bizim için .Erkeklerin dünyası. Tüm tarihler boyunca kadınların geçmişi incelendiğinde ilk bakışta  hep kullanılmış ve zulüm görmüş gibiler .Enazından kitaplar ,kaynaklar filmler böyle der.Eski romada ,uzak doğuda ,arabistanda  afrikada ,güney amerikada ,incelendiğinde hep böyledir.Ya da bize öyle anlatılmıştır.Kölelik varmış gibi.Var ama kim kimin kölesi,hiç belli değil.Yoksa hiçbirşey bize anlatıldığı gibi değil mi?
En basitinden sürekli başları ağrıyan hep kadınlar,heryerde hemde .Baş ağırtan onlar diye düşünürüz ama sonuç öyle değil sanırım .
 
      Herneyse şimdi birde kadın düşmanı logosu olmayayım.Demem o ki;bitmez tükenmez bir savaş var gibi cinsiyetler arasında ,biri mağduru oynuyor biride kendini dünyanın sahibi sanıyor .Gerçekle ne kadar alakası var bu düşüncelerin anlamak güç.Yoksa bizi dizen bu düzende mi bir alengir var.
 
      Erkeğin kadına ulaşma çabası had safhadayken,bu kadar aşikarken ki bu çok normal ,nasıl oluyorda ulaşamadığımız bir dünyanın sahibi gibi davranıyoruz.Kadınlarda bunu bile bile niye ısrar ediyorlar bu mağduriyette. Meleklerle ,şeytanların çarpışması gibi birşey var ortada sanki.Kim daha melek ya da şeytan bilinmez ama bu çarpışmadan çıkan enerji çok kötü kokuyor.Çekilmez bir hal alıyor erkeklerin yada kadınların dünyasında.
 
    
     Sonuç olarak konuyu toparlayabilirmiyim bilmiyorum ama bu tezatlar o kadar çok kafa karıştıryor ki,ne dünyayı paylaşabiliyoruz insan gibi ne de bu güzel hayatı ,ulaşamadan ,savaşlarla,eziyetlerle ,anlamsız dialoglarla geçirip gidiyoruz ömrümüzü.Bittiğinde ise herşey toprak olup gidiyor ve dünyanın gerçek sahibi ortaya çıkıyor.
 
 
 
Selamlar
 
Kenan KORKMAZ(Dönence)
( Erkeklerin Dünyası başlıklı yazı dÖNENCe tarafından 31.05.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.