Tema
Üye Ol Giriş Yap
Anasayfa Şiir Deneme Hikaye Makale Serbest Kürsü Yazarlar Forum Sohbet Online Üyeler
HACI HACI
06.06.2012 · 3.922 · 1 · Tahmini 2 dk okuma
PDF olarak indir

“Ellinci Yıl Buluşması” yazısını çevrimdışı oku.

İndir
(0 oy)

Ellinci Yıl Buluşması

                                                        ELLİNCİ YIL PLÂKETİ.
                                                   ELLİNCİ YIL BULUŞMASI.
     27.Mayıs.2012 Tarihinde Kepirtepeliler Eğitim Vakfının her yıl organize ettiği, 22. Kepirliler buluşma gününe katılmak üzere, İstanbul'dan erkenden heyecan içinde  Lüleburgaz-Kepirtepe'ye yola çıktım. Bu 22. Kepirliler buluşma gününün bende çok büyük bir önemi vardı. 1962 Kepirtepe İlköğretmen Okulu mezunu olduğum için. Eğitim Vakfımızın bizlere vereceği 50. yıl plâketini alacağım ve 50 yıldır göremediğim sınıf arkadaşlarımla buluşabilme merakım, bu günün önemini bir kat daha arttırıyordu.
 
    Bundan öncede 20. ve 21. Buluşma gününe katılmış ancak 4-5 arkadaşımla görüşebilmiştim. Bu 22. Buluşma gününde, yukarıda belirttiğim sebeplerden dolayı çok daha heyecanlı ve farklı duygular içindeydim. Fakat umduğumu bulduğumu söyleyemem. "İnsan gözden uzak olunca, gönüldende uzak olur"muş sözünü Atalarımız boşuna söylememişler. 1962 Yılında 6/B sınıfından 44 kişi mezun olmuştuk. 50 Yıl sonra hayatta 33 arkadaş kalmış. Onbir arkadaşımız Hakk'ın rahmetine kavuşmuştu. 33 arkadaştan 23 tanesi 50. yıl plâketini almaya geldi.
 
   Aradan geçen 50 yıl birçok arkadaşımızı o kadar değiştirmiş ki. Bir çoğunun fiziği hatta bazılarının da kimyası bozulmuş. Hafıza kaybına uğrayanlar olmuş. Plâketini alan 23 arkadaşımı cismen uzaktan görmeme rağmen ancak 15 kadar arkadaşımla yüz yüze görüşüp konuşabilme fırsatım oldu. En çok altı arkadaş bir araya gelip fotoğraf çektirebildik. Hatta üç arkadaşımızı ancak plâket alırken uzaktan gördüm, ondan sonra nereye gittiklerini bile göremedim. Bu gibi durumlarla karşılaşacağım aklımın ucundan bile geçmezdi. Bu beni çok üzdü.
 
   Yinede 10-15 arkadaşımla buluşup hasret gidermek, Mustafa Sarıoğlu arkadaşımızın tüm arkadaşları Lüleburgaz'daki çiftliğine davet etmesi ve 50. yıl şeref plâketimizi almak beni çok mutlu etti. Bizlerin buluşmamıza vesile olan Kepirliler Eğitim Vakfı Başkanı Sayın Veli Şenkarabacak ve Yönetim Kurulu üyelerine, sonsuz teşekkürlerimi sunar, başarılarının devamını dilerim.
 
   06.Haziran.2012 Hacı Raif Aydın. (Emekli Öğretmen).                                                       
 
 
Sitede Önceki / Sonraki
Yazarın Önceki / Sonraki
Oylama
0 (0 oy)
  • Yorumlar 1
  • Yorum Yaz
  • Tebrikler
  • Beğenenler
  • Popüler Yazıları
Yükleniyor...

Yorum yazmak için giriş yapın.

edebiyatevi.com

Ellinci Yıl Buluşması

HACI HACI