ABDURRAHİM KARAKOÇUN ANISINA

                                                                Ahmet AYAZ

 

 

       Vefatını İsa Kocakaplan’ın facebook daki haberini okumakta iken. Abdulhadi Bay dan aldığım bir telefon ile öğrendim.

        Abdurrahim Karakoç ile sayısız telefon konuşmalarımız oldu. Fakat yüzyüze gelmek bir türlü nasip olmadı. Bir gün antoloji coma girdiğimde baktım ki  “Anadolu  Gezisi” başlığı altındaki şiir Abdurrahim Karakoç’aayit  bir şiir. . Sanat artıklarından birisi şiiri olduğu gibi almış, şiirin altına kendi ismini koymuş. Hemen şiirin altına Karakoç’un şiirini kopyalap ona gönderdim. Altınada Abdurrahim Karakoç’un 35 yıl önceki duygularını aynen yaşamışsınız deyip o ismi arkadaşlık gurubumdan attım. Allah rahmet eylesin iki defa  vakit gazetesinde “Doğduğum  Gündenberi” adlı şiir kitabımın tanıtımını yapmıştı. Bu ünlü şair ve yazarımızın biraz da öz geçmişinden söz edelim.

       7 Nisan 1932 tarihinde Kahramanmaraş ili, Elbistan ilçesine bağlı Ekinözü(Cela) köyünde dünyaya geldi. Küçük yaşlarda şiire merak sardı. Bu, aileden gelme bir merak diyebiliriz. Çünkü dedesi, babası ve kardeşleri de şairdirler.

İlk yazdığı şiirleri 2 kitap oIacak hacimde iken beğenmeyip yaktı ve 1958 yılından itibaren yazdıklarını 'Hasana Mektuplar' ismi altında 1964 yılında 10.000 adet bastırdı. FEDAİ yayınları arasında çıkan bu eser kısa zamanda tükendi ve 2. baskısını yine 10.000 adet bastırdı.

1958 yılında buIunduğu kasabada belediye mesul muhasibi olarak memuriyete girdi.1981 yılı Mart ayında emekli oldu.

Serdengeçti, Töre-Devlet, Ocak, Yeni Düşünce, Yenisey,Alperen yayınları oIarak şimdiye kadar 12 şiir kitabı, bir tane de makalelerinden derlenen nesir kitabı çıktı.

1985 yılından beri gazetecilik yapmaktadır. Bir ara politikaya girdi ve ayrıldı. Niçin girip, niçin ayrıldığını bir röportajda şöyle cevaplandırdı:
'Allah rızası için girmiştim, Allah rızası için ayrıldım'

30 yılı aşkın bir zaman içinde kitapları baskı üstüne baskı yenilemektedir. Bilhassa VUR EMRI adlı kitap günümüz şairlerinin hiç birisine nasip olmayan kabulü görmüştür.

        VefatınıBu büyük insan 07.06.2012 günü tedavi gördüğü Gazi Üniversitesinde Hakkın rahmetine kavuşmuştur. Allah rahmet eylesin diyorum. Şimdi  O’nun biribirinden güzel şiirleri arasından, aşağıya  “Güney İlleri” adlı şiirini alıyorum.

 

GÜNEY İLLERİ

 

Gök mavi, dağlar ak, ovalar yeşil...
Dört mevsim bahardır güney illeri
Çiğ düşmüş çiçekte gün ışıl ışıl..
Bir sarı, bir mordur güney illeri

Yollar kıvrım kıvrım iner yokuştan,
Köpüklü suları dökülür taştan
Kuşları çiçekten, çiçeği kuştan
Seçilmeyen yerdir güney illeri

Dağılır yaylanın boz dumanları
Eğilir yıldızlar öper çamları
Bir başka alemdir yaz akşamları
Cennet ile birdir güney illeri

Baharda haz duyar nar çiçeklenir
Arı sesi çan sesine eklenir
Tüm güzellik Toroslarda renklenir;
Oylum oylum kardır güney illeri

Motor sesiyle uyanır sabah
Kekik kokusuna boyanır sabah
Özene- bezene yaratmış Allah,
Ne geniş, ne dardır güney illeri

Ordadır ozanın gönül bolluğu
Sevgi sıcak sıcak, aşk buğu buğu..
Gerçek yiğitlerin harman olduğu
Eşsiz bir diyardır güney illeri

 

 ABDURRAHİM KARAKOÇ

 

( Abdurrahim Karakoçun Anısına başlıklı yazı Ahmet AYAZ tarafından 9.06.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.