LÜTFEN SESİME KULAK VERİN.

 

Ahmet AYAZ

Ahmet AYAZ

Gaziantep Güneş Gazetesi 18-10-2023

……………………………………….

 

      Umudum olmasa da, avazımın  çıktığı kadar bağırıyorum. Medeni bir insan seviyesine gelmemiz için. Barış, sevgi ve mutluluk dolu bir ülke  istiyorum.  Lütfen Sesime kulak verin.  Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki, ve suphanallah, her şey başlı başına bir sorun, her şey başlı başına bir dalavereden ibarettir. Rahmetli Kayınpederim, ibadet ehli bir insandı,  Mehmet Bozgeyik.  Uzun süre Hollanda da yaşadı. İşçi emeklisiydi, emekli oldu Türkiye’ye dönmedi. Yaşamını Hollanda da sürdürdü, ölünceye kadar. Derdi ki, Orucu, namazı çıktıktan sonra,  İslam’ı Avrupa ülkeleri yaşıyor. Adamlarda hile, dalavere, dolandırıcılık kesinlikle bulamazsın derdi. Ve Avrupa hayranı birisiydi. Evet  ben Avrupa da yaşamadım ama, ben de öyleyimdir. Nasıl olmayayım? Bizim okumuşlarımız bile, hileden, dalavereden, dolandırıcılıktan uzak durmuyorlar. Bir zamanlar yazmıştım. Gazetedeki sohbet köşeme. “Bazı doktorlarımız, hastanın iyileşmesi için değil, ilaçların satılması için reçete yazıyorlar” diye.

        Gelelim eczacılarımıza.              

 Ben, şeker hastasıyım, ilaçlarım raporludur. Raporlu ilaçlardan katılım payı alınmıyor. Eşim eczaneye gittiğinde 165  TL katılım payı demişler, ilaçları da bir kutu eksik vermişler. Yaşlı kadın parayı ödemiş, ilaçları alıp eve getirmiş. Fakat  telefonuma mesaj geldi.  Mesaja baktığımda katılım payı dedikleri 165 TL yoktur, ilaçlarda da bir kutu eksik var. Eşimi tekrar  eczaneye  gönderdim. Reçeteyi tekrar alıp, başka bir eczaneye gitti. Reçetede katılım payı çıkmadı, eksik ilaç da yoktur. Eşim ilaçları alıp eve getirdi. Eksik ilacı alsaydı, ilaç bitince, bu  defa ilaç yazdırdığınızda, ilaç var görünüyor. İlaç alamıyorsunuz, ancak raporlu ilacı bu defa para ile almak zorunda kalıyorsunuz. İşte bazı eczacılarımızın da ahvali vaziyeti budur.

         Benim bu yazım, bütün ECZACILARA MESAJ OLSUN. Lütfen hileden, dalavereden, uzak dursunlar.  Eğer bu olumsuzluklar eczacılarımızdan habersiz yapılıyorsa, çalışanlarına dikkat etsinler, eczanelerinde dürüst  insanları çalıştırsınlar. Ben yanlış yapan eczacının adını burada yazmıyorum. Yanlış yapan eczacıya kadar  gittim, bu  olumsuzluğu, eczacımıza söylemeye haya ettim, söyleyemedim. Lütfen kendileri de Allahtan haya etsinler, dalavereden uzak dursunlar, gariban yaşlılarımızdan hakları olmayan paraları almasınlar diyorum. Rahmetli eski  Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in tabiri ile, yazık, günah, ve ayrıca ayıptır.

 

( Lütfen Sesime Kulak Verin başlıklı yazı Ahmet AYAZ tarafından 18.10.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.