SAĞ  OLASIN  ERMAYASI

  Ahmet AYAZ

Ahmet AYAZ

Gaziantep Güneş Gazetesi 10-10-2023

…………………………………………….

 

      Saygı değer okurlarım. Bu  yazıyı Ahmet Ayaz, niçin yazmış? Niçin kaleme almış? Sorusu aklınıza  gelebilir. Ben, orospuyu alkışlamam, orospuya alkış tutanları da kınarım. Ama iyiyi, güzeli, doğruları yazıp, güzel inşaları da, tarihe taşımak bana mutluluk verir. Bu gün, burada bu yazıyı yazmasaydım, kendimi Ermayası kardeşime karşı borçlu ve suçlu sayacaktım. Ama, gec de olsa bu gün bu yazımı kaleme aldım. Kışın şiddetli soğuklarında, fırtınalı günlerinde, yiyecek, giyecek, yakacak ihtiyacı olan garibanları düşünen Ermayası’nı unutmak ve  yazmamak namertliktir. Yüce Allah ERMAYASI ve Ermayası gibilerinin malını canını korusun. Allah kendilerine sağlık ve mutluluk versin.

Şimdi asıl konuya gelelim.

       6 Şubat 2023 depreminden bir  gün önce, Gaziantep’te şiddetli bir yağmur, şiddetli bir soğuk vardı ki, çekilecek  gibi değildi. Hayat durmuş denecek kadar olumsuz bir hava şartlarının etkisinde kalmıştı, Gaziantep.

       Tam bu sırada internetin  facebook sayfasında bir yazı okumuştum. “Kışın bu şiddetli havasında, yakacak, yiyecek, giyecek ihtiyacı olanlar bizi arasınlar” demiş ve 0 532 341 1133  telefon numarası ile Mehmet  Ermayası adresini  vermişti. Yazıyı okuyunca gözlerim yaşardı, duygulandım. Allaha bin şükürler olsun, ilçemizde böyle birileri varmış dedim.

       Yeditepe mahallesindeki TİRYAKİ EMLAKIN, Oğuzeli İlçemizden bir ortağı var. Şıhmehmet GÜLSEEVGİ. Ondan sordum. İlçemizde böyle birisi varmış dedim. Gülsevgi, “Hemşehrim, aynı yazıyı ben de okudum. Ona  Şitil  Mamet derler, Çok cömert birisi. Barakta bir köye, bir taziye evi yaptırdı ama, hangi köy olduğunu şimdi hatırlayamıyorum” Dedi. Ben de “Bu şitil ne  güzel bir şitilmiş. Bu şitil meyve versin çoğalsın isterim”. Dedim, daha sonra aldığım telefon numarası ile Mehmet ERMAYASI  kardeşimizi aradım ve kendisi ile yakından tanışmak istediğimi söyledim. Ermayası, “Buyurun bir çayımı, bir kahvemi için, şeref verirsiniz” Dedi, ama ben  Ermayası adına, Ermayası’nın çayını, kahvesini içmeden de, kendimi  mutlu sayıyorum.  Sağ olsunlar, Ermayası ve güzel ilçemizin güzel insanları.

        Oğuzeli ilçemizde, burada adlarını sayamayacağım kadar, cömert ve hayır sever insanlar var. Sayın Belediye Başkanımız  Mehmet Sait KILIÇ da, imkanları dahilin de , bunlardan birisidir. İnternet sitesinde Geogle (Bir Zamanlar Oğuzeli) diye bir yazı yazmıştım. Siz de Geogle yazın, yazdığım bu yazıyı, okuyun. Oğuzeli’nin güzel insanlarını göreceksiniz, tanıyacaksınız. Bunların sayılarını yüce Allah daha da, çoğaltır inşallah diye dua ediyorum. Allah güzel insanlarımızın hayır dualarını ve hayırlı işlerini kabul eder inşallah diyorum.

( Sağ Olasın Ermayası başlıklı yazı Ahmet AYAZ tarafından 10.10.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.