FELEKTEN BİR GÜN ÇALDIK

                                                       

 

Felekten bir gün çalmayı başardık.

Nasıl mı?

Anlatayım;

Bu geçen cumartesi günü saat 11.00 de Gaziantep Gazeteciler Cemiyetinin 23. Genel Kurul toplantısı var dı. Toplantı yapıldı, Başkanlığa yine Sayın Abdullah Sabri Kocaman’ı, büyük bir çoğunluğun  oybirliği  ile tekrar seçtik. Başkanımızı kutlamadan da  geçemiyeceğim.


Şimdi asıl konuya gelelim. Gaziantep Ticaret Odasının Büyük Salonunda toplantı bitti telefonum çaldı.  Mehmet Şevket İspir  “Nedim çabuk gel, Burhan Özdemir aradı” deyince,Sayın Kocaman “yemek yemeden gitmenize müsade etmiyorum” dediyse de, bir boşluk bulup oradan kaçmayı başardım.


Öğretmenevinin yakınında Coşkun Özdemir yönetimindeki tasiye bindik.ama, Cuma Salman’ın bizi nerede beklediğini merak ediyordum. Neyse, gittik gideceğimiz bir bağevine.


Orada, Coşkun, Ayhan, Burhan Özdemirler, Av. Ruhi Karadağ, Derviş Hüseyin Yıldırım, Mehmet Şevket İspir, Cuma Salman ve ben.Dört dörtlük bir sofrayı bir yana bırakalım da diyorum. Derviş Hüseyin’in sazı ve sözünden söz edelim. Soframıza renk kattığından ziyade bizi mest etti. O’unun sazından sohbetinden yararlanmak  herkese kolay kolay nasip olmaz. Barak Türkülerini, hikayeleri ile birlikte dinlemenin zevki daha da başka oluyor.Dinlerken o hikayeyi sanki biz yaşıyoruz. Cuma Salman ile Mehmet Şevket İspir’in esprileri, Burhan Özdemir ile Coşkun Özdemir’in edebiyat ve kültür sanat sohbetleri de bir tarafa atılmazdı.  Orada Can Yücel gibi şairlerden söz edildi. Bu ara ben  kendim için söylüyorum. Ruhi Karadağ Beyefendi’nin de oturup kalması bizim Barak Kültürüne hiçte yabancı değildi. Çünkü  O’nun da sohbetinden hepimiz haz aldık. Bu sözü de kendim için söylüyorum; Sanki orada Abdullah Sabri Kocaman’ın başkanlığınıda kutlamış oldum.


Bu yazıyı ben, niçin kaleme aldım?


Oğuzeli Belediyemiz Nar, Aktoprak Kiraz, Gaziantep fıstık fetivali yapıyorlar. Bu gibi proğramlarda ben ve benim gibi bir çok insanın dinlemek istediği sanatçılar. Derviş Hüseyin Yıldırım, Ümit Can İlhan, Fevzi Çoban, Rasim çapaoğlu, Ali Sezer gibi şehrimizin bağrından doğan değerlerimizdir.Bunları, halkla bütünleştirmek gerekmez mi?Diye düşünüyorum. Gaziantep dışından gelen sanatçılarımızı radyo ve televizyonlarımızda zaten dinliyoruz


Dilerim bu yazımı yetkililerimiz gelecekte değerledirirler. Gelecek sohbet yazımda buluşmak dileği ile hoşça ve dostça kalınız. En güzel ve mutluluk dolu günler hepimizin olsun diyorum..



Ahmet AYAZ




( Felekten Bir Gün Çaldık başlıklı yazı Ahmet AYAZ tarafından 30.09.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu