Ahmet AYAZ
GAZİANTEP HAKİMİYET  GAZETESİ
03 EKİM 2012
.............................................................

 

       Edebiyat Sitesindeki (Marangoz ve Dondurmacı) başlığı altındaki yazısı  ile, değerli gönül dostum Mustafa Ceylan yaramı deşti.

       Benim edebiyat defterine yazdığım BİZİM ECE DERGİSİ’NE MEKTUP başlığı altındaki  yazı, Gaziantep Hakimiyet Gazetesinde de. Bizim Ece Deargisinde de yayınlandı. Ülkemizde  edebiyat kültür ve sanat dernekleri kuruluyor. Türkiye Yazarlar Birliği, İlesam gibi vs. Burada kuruluşa üye kazandırmak için, şiirin ucunda kıyısında gezenlere, şiir kitabı bastırıyorlar. Daha sonra da onların kitaplarının tanıtımını yaparken, ilk baskıda “Ünlü Şair” diye, kültür sanat ve edebiyat dergilerinde, gazetelerde bu şekilde onlardan söz ediyorlar.

     El insaf.  İnsan azıcık düşünür, azıcık kendi aklı ile müteala eder. Ben nezaman ünlü oldum? Ben nerede nasıl,ünlü oldum? Der.. Ben,burada bazı şairlerimizden kısaca söz edecek olursam. Cahit Sıktı Tarancı bir şiir yarışmasına katıldı. 35 Yaş isimli şiiri, o yarışmada birincilik aldı. Daha sonra da 35 Yaş isimli şiir kitabı ile tanındı. Yahya Kemal Beyatlı’nın kitapları vefatından yıllar sonra Türk Edebiyatı Vakfı tarafından yayınlandı. Hadta, “Bu şiirleri rezil ettin, bu şiirleri artık kitaplaştır” Diyenlere de “Varsın rezil olsunlar. Onlar beni rezil ettiler” Diyerek cevap verdi. Kemallettin Kâmi Kamu’nun da, şiirleri ölümünden sonra kitaplaştırıldı.

       Şunu söylemem gerekiyor. Yukarıda sözünü  ettiğim kurum ve kuruluşların hiç birisine üye değilim. Üye olmayıda tasvip etmem. Geçmişte Ankarada edebiyatçılar derneği diye bir derneğe müracaatta bulunmuştum. Bir belge geldi. Şu kadar giriş ücreti,şu kadar aidat, şu hesaba yatırıcaksınız diye bir yazı.  Bir öğretmen kızım var. O yazının birkaç gün sonra evimdeki çalışma odamda  yırtıklarına rastlayınca, bana soruyor “Baba bu kuruluşa üye olunca ne oluyor” diye. Kızım dedim “antoloji çıkaranlar, antolojiye alacakları isimleri onlardan soruyorlar”. Deyince, kızım yüzünü bana çevirerek “baba, paran yoksa o paraları ben yatırırdım. O belgeleri niçin yırttın” Dediğinde, gereği yoktur diye cevap verdim.Şimdi günümüzde o işler de paralı oldu. Ciddi ve sanat değeri olan hiç bir şey ortada yok gibi. Ama ciddi bir antoloji çıkarmayı ben düşünüyorum. Derleme şiirler diye bir dosya açtım. Bir çok arkadaşlarımın ilgi çekici şiirlerini o dosyada topluyorum. Gün olur suyüzüne çıkar inşallah. Beni yakından tanıyan arkadaşlarım sürpriz  yapmasını çok sevdiğimi bilirler.

       Kısa adı GASED olan, Gaziantep Kültür Sanat ve Edebiyat Derneği’nin kurucu üyesiyim. Fakat yukarıdaki sözünü ettiğim kurum ve kuruluşlar, derneklerine üye kazandırmak maksadı ile, Türk Şiirine ihanet ediyorlar. Ben Türk Şiirine ihanet edenlerden değilim diye düşünüyorum. Bunu okurlarım benden daha iyi bilirler. Sizleri yazılarımla daha  fazla meşgul etmek istemiyorum. Hepinize selam sevgi ve saygılarımla diyorum. Kusurum var ise affola…

( Ceylan Yaramı Deşti başlıklı yazı Ahmet AYAZ tarafından 2.10.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu