Sinirlerim neredeyse laçka oldu okuduğum haberlerden uzun uzun yazacaktım ama birkaç satır ancak karalayabileceğim.

 

Van’daki bir ilkokul yüzde doksanbeş depreme karşı dayanıksızmış ve halen onarılmamış, havalar soğumaya başladı, öğrenciler nerede ders yapacakları hususunda şaşkın, veliler korkulu, okul idarecileri suskun, zira iki çift laf etseler ucu il müdürlüğünden başlamak üzere Ankara’ya kadar gidecek endişesindeler.

 

Onlarca çocuk Allah göstermesin ders esnasında rahmetli olsa bunun hesabını kim verecek ? Hesabını verse dahi giden masum canlar geri gelecek mi ? Böyle aymazlık, böyle sorumsuzluk olur mu ? Bunun PKK teröründen ne farkı vardır ? Hemen söyleyeyim “ adamsendecilik ve vurdumduymazlık “ en tehlikeli terör örgütünden daha tehlikeli daha namussuz ve daha şerefsiz bir şahsiyetsizlik özelliğidir.

 

Bu bir toplam sosyal zihniyet meselesidir, konu hükümet vs’ye tahvil edilecek sığlıkta, basitlikte değildir, siyaset ve partiler üstü bir sağ duyu gerektirir.

 

Be hey yediği ekmekte benim de milyarda bir de olsa katkım bulunan konuya taraf tüm kamu / kamu dışı görevliler, hiç birinize kul hakkımı helal etmiyorum, etmeyeceğim. Neredeydi bugüne kadar aklınız, depremin üzerinden kaç ay kaç yıl geçti ? İki satır yazamadınız mı ilgili makamlara ? O okulda çocuğunuz okumadığı için mi bu duyarsızlığınız ? İlla kendi başınıza mı gelmeli ?

 

Peki ya orada yaşayan veliler, sizin aklınız fikriniz neredeydi, eylem yapıp iki slogan atmak çözer mi işi ? Yarın ahlamanın vahlamanın bir faydası olacak mı ?

 

Sayın arkadaşlar, bu tip haberlere tanık olduğunuzda eğer biraz vicdan ve sorumluluk sahibi iseniz, konuyu en üst makamlara bir email ile aktarınız. Neyi değiştirebilirim diye düşünmeyiniz ? Benim bu yazıma yorum yapmaya ayıracağınız zaman yerine tarayınız haberleri, maalesef malzeme çok bol. Bir akıl ve akil sahibi belki dikkat eder açar okur yazdıklarınızı, farkındalığı artar, önlem alabilir. Ne kaybedersiniz ? Sokağınızda açık bir logar kapağı görünce sadece etrafından dolanıp geçmeyiniz, arayınız belediyeyi, çok mu zor bunu yapmak ? Sizin çocuğunuzun mu düşmesi gerek içine ?


Saygılarımla,


Mehmet Çağatay Ünlütürk

 

Saygılarımla,

Mehmet Çağatay Ünlütürk

( Sağduyu Sahibi Olmak başlıklı yazı MCU :) tarafından 6.10.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.