[if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Geçtiğimiz günlerde seçki kuruluna dair bir yazı asmış idim ancak daha sonra, kimsenin uyarısı ya da dikkat çekmesine mahal bırakmaksızın geçici fevri mesnetlere dayanarak haksızlık yapmış olabileceğim kanaatiyle yazımı kendi inisiyatifimle pasiflemiştim. Lakin güne gelen isimler beni şaşırtmaya devam ediyor, bir önceki sosyal paylaşımdaki emmi oğlum sülüman gelivermiş dün. Tekrar yayımlamak zaruretinde hissettim kendimi ve yapıştırıyorum aşağıya.

 

5/10/2012 tarihli yazım ;

 

Seçki Kurulu ve Ödüllendirme Kriterlerine dair makalem sitemizde benim en çok okunan ve güne taşınan yazılarımdan bir tanesidir. Teknik konularda yoğun eleştiriler içermekle birlikte altı aylık dönemin analitik gözlemi sonucu kurulun net yüzde yüz tarafsızlığına dair nesnel istatistiki sonuçları içeren bir yazıdır. İlgi duyarak okumak isteyebilecek arkadaşlarımız için bu makalemi kendilerini bilahare tıklama zahmetinden kurtarmak için yazımın altına ekleyeceğim.

 

Bu çalışmamı müteakip son iki aylık bir çalışma daha gerçekleştirdim, nasıl ilkinde reel sonuçları paylaştı isem şimdi de vardığım sonuçları sizlere aktaracağım, kısaca özetlemem gerekirse  tam aksi bir gelişme var.

 

Şu anki mevcut durumda ;

 

Belirli isimlerin şiirleri bila istisnasız her ama her gün ödüllendiriliyor, bu çok yeni bir tablodur sende yaz  için, her yazdıkları yazı yıldız alıyor, bu şahısların seçki kurulu üyesi olmaları ya da olmamaları çok önem arz etmemektedir, ardışıklı olmak mevzu bahistir ve bence kabullenilebilir bir durum değildir, ciddi haksızlık söz konusudur diğer üyeler için. Yazan kalemlerin ustalığı ve niteliği değildir konumuz, arkadaşlarımız gerçekten bırakınız her gün yıldız almayı her gün günün seçkisi olacak kalitede yazılar üretmektedir, ama hem seçmek ve hem de her gün kendini seçmek ya da güruh olarak bu mantaliteye hizmet etmek hiç şık değildir, rahatsız edicidir.

 

İstatistiki çalışmalar neticesinde özellikle kurucu üyelere ; yani Sayın Efiloğulları'na teşekkürü bir borç bilirim, yazılarının güne gelmemesi ve yıldızlandırılmaması için çok seyrek yazmaktadırlar ( ki bana bunu söyleyen ve kanıtlayan istatistiki rakamlardır ) , bu da gayet rasyonel bir yaklaşımdır, madem ki her yazınız gerçekten güne değer ve bunu yıldızlamamak da rasyonel değil o zaman seyrek yazınız efendim ya da her yazdığınızda ilk üç beş sırayı her gün bloke etmeyiniz, bu çok sevimsiz bir tablodur.

 

Nasıl ki ilk çalışmamın somut çıktılarını ne bir arkadaşımla ne de yönetimle tek tek detaylama yapıp  nesnel raporlama anlamında paylaşmadı isem şimdi de kimseyle sonuçları bu bağlamda birebir aktararak paylaşmayacağım, aynı çalışmaları sizlerin de yapması çok çok kolay son altmış güne ve özellikle son otuz güne giriniz ilk beş sıradaki isimleri yazıp bakınız ( bu isimleri not edip diğer günler ile karşılaştırınız ve bu isimlerin bir kısmının da seçki kurulu üyesi oldukları gerçeğini de atlamayınız )  ne sıklıkta yıldıza gelmişler. Site ana sayfasından sol taraftaki günün yıldızlı yazıları sekmesine tıklıyorsunuz, günler gri ve sarı arka zeminlerle ayırt edilmiş zaten izleme kolaylığınız var ayrıca sağ üst köşeye tarih girerek her günü indirebilirsiniz. Günleri komple seçip sağa tıklayıp kopyala deyiniz ve daha sonra excel'e özel yapıştır komutu ile " sadece değerleri ekle " sekmesinden ekleyiniz ardından da a-z veya z-a sırala / filtrele / sort  deyiniz size tüm yıldızlamaları isim isim verecektir, en fazla bir kaç saat sonunda tüm sonuçlara ulaşırsınız.

 

Güne gelme sıklığını ve güne gelen şiirlerdeki kafiye / redif ve hece sayımı hususlarını da göz ardı etmeyiniz ( kafiye, hece, redif, aruz ve uyumluluklar için kullanabileceğiniz bir hazır programdan yararlanabilirsiniz, mesela güne gelen ya da yıldız alan bir şiiri teknik yeterlilik bağlamında buradan sorgulayabilirsiniz ki adresi ; http://nlp.ceng.fatih.edu.tr/aruz/?Aruz ' dur. ) .

 

Bir altta yine yıldız almış ve kusursuz bir hece şiiri durur iken kafiye karmaşası olan şiiri güne taşımak adaletsizliktir.

 

Nesir bölümü ise halen akıllara zarar – olumlu anlamda -  bir eşitlikçilik ve demokratik eğilim çerçevesinde tam tabana yayılmış durumdadır ki bu Sayın İncidal'ın bizatihi başarısıdır, neredeyse her isim güne seçilmek ve haftanın yazarı olmak bağlamında düzenli aralıklarla ödüllendirilmektedir.

 

Bu paylaştıklarım benim şahsi kanaatlerim değildir, rakamların sonucudur, aynı sonuçlara sizler de ulaşabilirsiniz. Sosyal sorumluluğum gereği nasıl olumluları paylaştı isem bu gidişatı da paylaşmak durumundaydım.

 

Teknik hatalar ise her geçen gün artarak devam etmekte ve şiir bölümünde ciddi denetimsizlik devam etmektedir.

 

Bu makale sadece bir durum tespitidir ve paylaşıyorum sizlerle.

 

Saygılarımla,

Mehmet Çağatay Ünlütürk

 

 

 

15.08.2012

Seçki Kurulu ve Ödüllendirme Kriterleri

  494 kez okundu 23 kez yorumlandı Güncel Makaleler  ( yazılarımın olduğu her hangi bir sayfadan popüler yazıları sekmesinden - ilk sıradaki yazım - ulaşabilirsiniz ) .
( Kraldan Çok Kralcı Olmak başlıklı yazı MCU :) tarafından 8.10.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.