BAHAETTİN KARAKOÇ’U ZİYARET
Ahmet AYAZ
Ertuğrul Karakoç Hocamla aramız basbayağı iyidir, son yayınlanan şiir kitabımın da kapak yazısı kendisinin kalemindendir. Bugünlerde beni Adana’ya bekliyor inşallah nasip olur da gideriz. Rahmetli Abdurrahim Karakoç ise 30 Ağustos 2007 tarihinde Vakit Gazetesinde “Doğduğum Gündenberi”adlı şiir kitabımın tanıtımını yapmıştı. Bahaettin Karakoç’un eşi vefat etti kendisini her bayramda aramayı ihmal etmem. Çok değerli Gönül dostum Şair –Yayıncı- Av. Abdulhadi Bay Kardeşime ricada bulunmuştum. Beni Kahramanmaraş’a götürmesi için.
02 Kasım 2012 günü saat 13.30 da telefonum çaldı, baktım ki Abdulhadi Bay Dostum. Bir dolmuşa atlayıp bürosuna gelmemi istedi. Dediği gibi bir dolmuşa atlayıp bürosuna yetiştim. Tuttuk Kahramanmaraş’ın yolunu. Evine ulaştığımızda Dr. Mehmet Akif Şahin, Yasin Mortaş gibi sanatsever şair dostları vardı. Sohbet arasında Abdulhadi Bay, Bahaettin Karakoç’a sordu. “Sizin serbest tarzda şiir yazdığınızı biliyorum. Hece de yazıyor musunuz?” Deyince, “Ben serbest tarzda başladım ama, hecede yazıyorum. “ Dedi. Fakat günümüzün serbestçilerini okuyor musunuz? Onlar hakkında ne dersiniz” dediğinde de, yüz hatları birden bire değişti. Ve dedi ki “Serbest şiir dedikleri şiirden başka her şeye benzer, serbest yazsınlar da, serbesti Arif Nihat Asya gibi yazsınlar. Yazdıkları nesir yazıya da benzemiyor” diye cevap verdi. Abdulhadi Bay “Sizinle şiir hakkında bir söyleşi yapmak istiyoruz. Bu gelişimiz sadece sizi görmekti, Bir başka zamana kalsın” dediğinde de “Sizin gibi dostlara her zaman kapım açıktır. Zamanımın müsait olduğunda her zaman, siz ve sizin gibi sevenlerimi beklerim” şeklinde cevap verdi.
Bahaettin Karakoç Ustamız, bizimle vedalaşmadan önce, biz kendisine KUMRU DERGİSİ'nin son sayılarından hediye ettik. Kendisi de bize Ramazan Avcının yazdığı, 276 sayfalık “TÜRK ŞİİRİNİN BEYAZ KARTALI BAHAETTİN KARAKOÇ” adlı kitabını ve içinde kendi şiirleri olan, 130 sayfalık “BEN SENİN YUSUF’UN OLMUŞUM” adlı şiir kitabını imzaladı. Böylece Bahaettin Karakoç’un ziyaretini tamamlamış olduk. Şimdi ben aşağıya bize imzalamış ve bu şiir kitabına adını verdiği şiirini aşağıya alıyorum.