Anımsıyorum da ‘af’ dileyen insanlar hep bir cümlede ifade etmişler pişmanlıklarını…Oysa destanlıktı af- fedebilmek!

Oysa kişi affedebilmek için önce kendini affetmeliydi… Yine bizlerdik, karşıya verilen cesaret için onu suçlayamazdık…Biz diyorum çünkü ben de Af-edemem kendimi!!

Korktuğumdan mı yoksa affetmeyi sevmemem mi bilemiyorum…Başta söylediğim gibi ‘oysa kişi affedebilmek için, önce kendini affetmeliydi’’çünkü karşımızdaki  insana o cesareti veren bizlerdik!

Biz o rahatlığı sunduk , ne olursa olsun sevgi hep kurtarır derler… Günümüzdeki ilişkiler de veya büyükannemin zamanındaydı bilemiyorum buna inananlar var hala!

Ben buna inanmıyorum Af-dilemek alışkanlık haline geldi! Hatta buna saygı duyulmasını isteyenler bile var! Öyle bir boyuta geldik ki aldatan adamlar veya kadınlar af-edilmedikleri için aldattıkları kişileri suçlar oldular!Düşünebiliyor musunuz başkasının sevgi yolsuzluğundan dolayı mecbur oldukları için Af-ediyorlar…Bu af-dileyen insanlar sevgiyi öne sürüyorlar , çocukları ve toplumu...

Bu durum nasıl devam edilebilir ki ‘ayrılık insanları öldürmez ama gerçekler!’ Gerçekler unutulacak mı , Af-ettiğiniz için sevginiz mi tazelenecek ?Yamalandıkça bir taraftan patlak veren çuval gibi olunacak nezerecek  duygular…Ve siz hiç bir şey yapamayacaksınız! Af-ettiğiniz kişiye sadece cesaret olacak çünkü bir kere af-eden bir kez daha yapacaktır, karşınızdaki sizden daha kurnaz bunu bilmenizi isterim! Ondan sonra ne toplum kalır ne çocuklar, sevgiden bahsetmiyorum bile!

‘Ayrılık öldürmez, gerçekler öldürür ‘ sinsi nükseden bir hastalık gibidir…Solmuş anılarınızı canlandırmaya çalışmayın başkaları için kendinizden vazgeçmeyin ve unutmayın ‘Siz, siz olabilmek için yeterince bedel ödediniz… ’ Esnek düşüncelerden vazgeçmenizi istemiyorum ama sinsi bir hastalıkla savaşın eğer bir yola başladıysanız, Af-ettiyseniz! Hastalığınız nüksetmeden savaşa başlayın çünkü karşı taraf  af-dileyecek yeni  cesaret kırıklarınızın peşinde!

Demem o ki ; af-etmek zor mesele, insanı affetmek değil de gerçekler bitiriyor…!

( Af -dilemek başlıklı yazı seyma tarafından 3.11.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu