Yaklaşık üç yıldır farklı sitelerde farklı rumuzlarda, altı aydır ise gerçek ismimle yazmaya çabalayan biriyim.. Yazma acemiliği ilkokulda babamın öğretmenler gününde “Öğretmenine şiiri kendin yaz” demesiyle başladı. Okurluk ise soydan gelen genlerden bulaşan bir hastalaık misali.
Çocukluğumdan beri yazabilen insanlara hayranlıkla bakarım. Kalem sihirbazlığı çok özel gelmişdir.

Yıllar geçti kendi duygu ve düşüncelerimi en önemlisi doğru bildiklerimi sararmış defterimde gizlemeyi bir kenara bırakıp ( defderdekileri henüz aktarmadım ) paylaşma imkanı buldum.. Tabi ki herkes gibi internet ortamında. Yaza yaza 450 civarında başlık oldu arşivimimde .

Yazmak güzel , beğenilmek hoş, alkış almak mükemmel, şiir ve hikaye okumanın tadı hiçbir şeye değişilemez ( en büyük tutkuydu okumak ) yorum yapmak farklı bir zevk fakaaaat yazılarınızın kopyala- yapışdır olması orada biraz durun.

Yazılarınızın hoş , güzel forum , blog gibi sitelerde yayınlanması altında sizin imzanız olduğu sürece onur veren bir duygu ama tuhaf tuhaf sitelerde, emeğinizin hiçe sayıldığı ortamlarda kopyalanıp yapıştırılması kalem sahibini üzer ve de gerer!

Siz o harfleri alfabeden ne güçlükle çektiğimizi bilirmisiniz?
Hangi duygu yoğunluğunda , belki de gözlerim nemli halde kelimeleri bir araya getirdiğimi tahmin edebilirmisiniz?
Bazen cümleler naz eder alt alta gelmez kahrolursun inatlarına, kafiyeyi bile zar zor ikna edersin davete tanışdın mı bunlarla?
Üstadlar “öyle değil böyle” der minnattar kalırsın ömrünce.( Hocalarıma saygılarım sonsuz )- Fedai hocam yerin başka-

Bizler yazabilen insanlarız, sadece gönül insanıyız ve emeğe saygı bekleriz.

Kızıyorum; evet yaşanmış duygularımı aktardığım metinlerin cici bici ablaların yanında olmasına , istismar edilmesine kızıyor ve hoşlanmıyorum.
Cümlelerimi arama motorunda sorguladığımda ziyan edilmiş halde görmeye dayanamıyorum.
Bu site vasıtasıyla uyarıyorum EMEĞE SAYGI.. lütfen azıcık saygı

Kimseyle savcılıkda tanışmak istemiyorum.
Yormayın kalbimi.. Çünkü kalpden gelen satırları paylaşıyoruz okumayı sevenlerle.
Ne günün yazısı olmayı bekliyorum ne de milyonlarca alkış sadece benim için çok özel olan kelimelere paylaşıyor ve saygı bekliyorum.

Hani bazı yazılarınız çocuğunuz gibidir. Siz hiç çocuğunuzun yerlerde sürünmesini istermisiniz. O sebebdendir ki EMEĞE SAYGI BEKLİYORUM ve tuhaf sitelerde yazılarımı görmek istemiyorum (ç)alıntı yapmayın . sadece hakkkını verin.

Yazabilen dostlara sevgiler ve selamlar.

Nazlı TOLUN
( Emeğe Saygı! başlıklı yazı NazlıKaragöz tarafından 8/20/2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu