Anne Frank ve adını dahi bilmediğimiz,babasının arkasına saklanan Filistinli kız.Her biri savaş mağduru.Herşeyden habersiz,ama en çok onlar etkileniyor,bu ortamdan.
Anna Frank isimi Yahudi soy kırımının simge isimlerinden.O nu ünlü yapan hatıra defterinde yazdıkları trajik olaylar.Almanya'dan Hollanda'ya geçer Frank ailesi.Ama bir süre sonra Hollanda'da işgal edilir.Anne Frank iki yıl süren  tecrit edilmiş hayatı boyunca günlük tutar.Bir ihbar sonucu toplama kampına sürülür ve  iki yıl sonra tifodan ölür.

Bu hatıra defteri 2003 deki edindiğim kayıtlara göre 33 milyon baskı yapmış.Filimlere konu olmuş.En çok izlenen filimler arasında yer almakta.

Dünya basını,sanat ve edebiyatta yahudi etkisi altında olduğu için uzun süre imtiyazlı davranıldı.

Tarihin derinliklerinde Kenan ilinden kovulan İsrail oğulları o gün için mazlum görünümündeydi.Dünya'nın her yerine dağılan yahudiler,ticaret,sanat,sosyoloji dallarında söz sahibi oldular.Kendi kültürlerini korudular 1948 lerde İsrail devletini kurdular.O günden beri dünün mazlumları,Filistin halkına görülmemiş bir şekilde orantısız güç ve şiddet uyguluyorlar.

Bu sokak savaçı sırasında trajik olaylarda yaşandı.Belki en masumu ateş hattında kalan bir Filistinli kızın çaresiz banasının arkasına saklanmasıydı.Dünya bu resmide gördü.Ama ne hikmetse Anne ye gösterilen merhamet Filistin'li kıza gösterilmedi.

Cumhurbaşkanımızın Canada seyahati esnasında Toronto star gazesinde ,Haroon Siddiqui ye verdiği mulakatın hemen yan kısmında bir kitap reklamı vardı.

Radicalizm;

Yazarı:David Horowitz  kökenini araştırınca hiçde yabancı gelmedi.O da yahudi asıllı USA vatandaşıydı.Neden se İsrail'funtamental yapısını görmezlikten gelirler,radikalizm denince İslam akıllarına gelir.Dünya aydınlarını bu tür kitaplarla tek yönde yanlış olarak bilgilendiriyorlar.Eric Froom da ayı yolu kullandı.Aşk ,sevgi ve şiddetin kaynağı adlı kitabında asla İsrail'i eleştirmedi.

Yahudilerin tarih boyunca niçin gittikleri yerlerden kovuldukları konusunda öz eleştiri yapmaları gerek.

Ama onlar "vaad edilmiş topraklar"bizim hakkımız düşüncesinin takipci olmaları dolayısıyla Frat nehrine kadar olan kısmı,kendileri hak olarak görüyorlar.Bir de üstün ırk görmeleri kendilerini yaptıkları bu yoldaki yanlışları kusur olarak görmüyorlar.

Dünya insanları Anne Frank'a gösterdiği merhameti Filistinli kızdan esirgiyor..İsrail hala Anne Frank'ın mirasını tüketiyor.

( Anne Frank Ve Filistinli Küçük Kız başlıklı yazı M.Filizman tarafından 6.12.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.