ESKİ YIL,  YENİ YIL ... BENCE  FARK ETMEZ

       Merhaba gönül dostlarım. Saygılar, sevgiler, selamlar ileterek yeni yılın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Eski yıl, yeni yıl... Bence fark ezmez diye düşünüyorsam elbette bunun nedenleri vardır.  Her yeni yıla insanlar umutla bakarlar. Değişen sadece rakamlardır, ayrıca ömrümüzden bir yıl daha kayıp yaşlanmaya devam ediyoruz. Yıllar yenilense de bizler devamlı yıpranıyoruz.
      Dünya düzenin dengesini bizler bozuyoruz. Kardeş gibi insanca barışık yaşamak varken, kalleşlik yaparak, hırsa bürünerek düşmanca yaşamayı tercih ediyoruz. Aramız da sayısız iyi niyetli,yufka yürekli vatandaşların varlığı göz ardı edilemez. onlar da olmasa vay dünyanın haline. Bir karış haram  toprağı tarlasına karıştıranlar kul hakkı düşünmeyenlerin dünyası değişir mi? .
       Kardeşi kardeşe vurduranlar, akılları durduranların dünyası sizce değişir mi? . Süper güç devletlerin bazı ülkelere oynadığı oyunlarlar bozulabilir mi? . Komşu ülkelerimizde akıtılan kanlar yıllar değişse de durdura bilinir mi? . Hain İsrail devletin, Müslüman Filistin devletine karşı bakış açısı sizce değişebilir mi? . Suriye de ki zalim diktatörün vatandaşına merhameti kabarabilir mi?,sizce katliama sürüklenen iç savaş yıl değişimiyle durur mu?.
        İnsanların tedirginliklerini giderebilecek çalışmalar yapılmadıkça yılların değişmesi bence fark etmez. Örneğin yoksul vatandaşların geçim sıkıntısına çare bulunmadıkça,bazı haksızlıklar dengelenmediğinde huzur yakalanamaz. Her vatandaşın yeni yıldan beklentileri elbette olmalıdır ama sadece rakamın değişmesi üzüntümüzü  daha da artırır. Bence sorunlara çözüm üretilmelidir.
        Mili piyangolardan, şans oyunlarından, kazı kazandan, totodan at yarışı gibi bazı iddialardan zengin olmayı hayal edenler şüphesiz her zaman hayal kırıklığı yaşamaktadır. Bu şans oyunları birilerini memnun ediyor ama fakir varken zengine çıkması da hazmedilemez durum sergiliyor. İlk başta sana çıkmaz, bana çıkmaz diye düşünürken, birileri ya çıkarsa deyince aldanırız.
       Milyonlarca insanın gözü olan,hakkı olan servetten şimdiye kadar hiç bir kimse hayrını görememiştir. Geçmiş yıllarda ki piyango ve diğer talihlileri bir süzgeçten geçirdiğimizde, kazandığı paradan elde, avuçta hiç bir şey yoktur. Bunun bir çok örnekleri verilebilir. Şahsen benim duyduğum, belki de sizlerin de algıladığı bir piyango talihlisinin yaşadıkları gerçekten ibret vericidir.
   Piyango vurduğunda merhamet duygusunun kabardığı anda inşaatı devam eden bir camiye hayır yapar. Diğer paralarını da  har vurur harman savurur derler ya aynen öyle yapar. Önce eşini yeniler. Zengin olduğunu fark eden nice servet sömürücü vampirler vardır. Onlar her türlü cilvelerle bu şahsı avına düşürürler. Serveti bitene kadarda gerekli ilgiyi göstermeyi ihmal etmezler.
    Uzun hikayeyi kısa kesmek gerekirse.. Sonuç yine düşündüğümüz gibidir. Eşini, işini, aşını, kaybeden sadece piyango talihlisi olarak hafızada kalan bu şahıs sokaklarda yaşamaya başlar. Hayır yaptığı camimin de önünde dilenen şahsı fark eden cami cemaati ona kıyamaz. ve teneşir,tabut koydukları oda da kalmasını söylerler. Ne de olsa bir hayır sever diye düşünülür.
      Saygıdeğer gönül dostlarım verdiğim örnek sadece birinin dramını dile getiriyor. Kafayı üşütenlere de  rastlanmaktadır. Ama bizler yine de şansımızı deneme duygusundan vazgeçemiyoruz. Her yıla, yılbaşına umutla bakıyoruz. Oysa alnımızın teriyle kazanılan helal paranın daha değerli olduğunu düşünüp bu sevdalardan vazgeçebilsek, şeytana kanmasak nefse hakim olabilsek iyi. Yeni yılınızı tekrar kutlayarak sizleri konuyla ilgili şiirlerime davet ediyorum.

***** Y I L   FARK ETMEZ  *****

Çileli hayatım sürüyor ise,
Her günü bin cefa veriyor ise,
Gururumu yere seriyor ise,
Eski yıl, yeni yıl bence fark etmez.

Zalimler ahımı alıyorlarsa,
Hak yeyip sarayda kalıyorlarsa,
Mazluma duyarsız oluyorlarsa,
Eski yıl, yeni yıl  bence fark etmez.

Yokluğun çemberi dönüyor ise,
Ümit ışıkları  sönüyor  ise,
Dip diri toprağa gömüyor ise,
Eski yıl, yeni yıl bence fark etmez.

Müslüman kanları aktığı zaman,
Feryatlar yüreği yaktığı zaman,
Birleşmiş milletler baktığı zaman,
Eski yıl, yeni yıl bence fark etmez.

Sadece rakamlar oynuyor ise,
Vampirler kanlara doymuyor ise,
Zekiler bir çözüm bulmuyor ise,
Eski yıl, yeni yıl  bence fark etmez.

31-12-2012

*****  V U R M A Z   K İ  *****

Yoksulun işine sağlamaz yarar,
Fakiri unutur, zengini arar,
Muhtaç olanlar da çeneyi yorar,
Garibe vurmaz ki milli piyango.

Aldığın bileti her gün koklarsın,
Kaybolmasın diye sıkı saklarsın,
Çekiliş gününü mecbur beklersin,
Yetime vurmaz ki milli piyango.

Yatırım düşünür şehrine çoban,
Üşümemek için alsa  da kaban,
Ekmek kapısıdır gittiği yaban,
Öksüze vurmaz ki mili piyango.

Köylü Mehmet, Hasan alır övünür,
Çıkacakmış gibi bonkör görünür,
Pişmanlık duyarak dizi dövünür,
Fakire vurmaz ki milli piyango.

Zeki de arada şansını dener,
Bir bilete razı, nefsini yener,
Amortide çıkmaz  parası yanar,
Herkese  vurmaz ki milli piyango.

1-1-2013

Ispartalı  Zeki Çelik  TÜRKİYE  İLESAM  il temsilcisi.
( Eski Yıl, Yeni Yıl ... Bence Fark Etmez başlıklı yazı Ispartalı tarafından 2.01.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu