MİNNETTARLIK DUYDUKLARINIZI HATIRLAYIN...

        Saygıdeğer gönül dostlarım. Sevgiler , selamlar ileterek minnettarlık duyduklarınızı paylaşıma sunuyorum. Her iyiliğin karşılığı vardır. Minnettarlık mertebesine yükselenlerin ki biraz daha farklıdır. İlgi gören kişi ilgi gösterene minnettarlığını iletmezse.. Yapılan iyiliklerden memnun olup olmadığını oda algılayamaz. Küçücük bir tebessümün bile işe yaradığı zamanlar olur.
       Bizleri yoktan var eden Allah'a şükrederek o kadar çok minnettar olunan esnaflar var ki bunları sırayla anlatmaya kalksan bir kitaba sığmaz. Konuyu sadece özetlemek zorundayım. Örneğin kış gününde ihtiyaçlarımızı alarak sıcak ortamın bizlere sunulmasını sağlayan dağların altını oyarak çıkarılan maden işçilerine ne kadar çok minnettar olduğumuzu hatırlatmak istiyorum.
        Bir çok maden işçisi hayatları pahasını ekmek parası kazanma ümidi ile derin kuyulara inip hanesini geçindirmeye çalışırken kaza sonucu hayatını kaybediyor. Hane halkını ve ülkeyi yasa boğmuş oluyor. Başka bir minnettar olacağımız en önemli konu : Bizler hanemizde rahat uyurken ülkemizin içini ve sınırlarımızı bekleyen kahraman askerlerimize, polislerimize, güvenlik birimlerimize minnettarız. Allah devletimizi, milletimizi her türlü felaketlerden korusun. Bizleri sevdiklerimize kavuşturan tüm kaptanlara da minnettarız.
         Ulaşımın aksamaması için gece gündüz çalışan kara yolları personellerine , tüm belediye personellerine minnettarız. Ülkemizde ve dünya da gelişen tüm olayları yazılı veya görsel olarak bizlere sunan tüm yayıncılara, muhabir, gazetecilere, matbua çalışanlarına, dağıtanlara, satanlara minnettarız. Ruhu şenlendiren, beyni dinlendiren, bizleri eğlendiren tüm sanatçılara, ozanlara, yazarlara, bestekarlara, artistlere, sunuculara, oyunculara,şaire minnettarız.
        Gece gündüz ekmek üreten fırıncılara, manavlara, marketlere, minnettarız. Kıyafetimizin her çeşidini bulunduran tüm giyim dünyasına minnettarız. İmalat yapan tüm fabrika sahiplerine ,personellerine minnettarız. Terzilere,berbere, Kunduracılara, seyyar satıcılara, pazarcılara minnettarız. Araç, gerek ihtiyacı üretenlere minnettarız. Mobilya ihtiyaçlarımızı üretenlere, satana minnettarız.
        İnşaatların gerçekleşmesinde emeği geçen mimarlara, mühendislere, ustalara, işçilere , gerekli malzemeleri üretip satanlara, boyacılara, cila işi yapanlara , tesisatçılarda, fayansçılar ve manto lamacılara minnettarız. Kerestecilere, mermercilere, taban ustalarına, kapı, pencere üretenlere, camcılara , satanlara, monta eden tüm personellerin hepsine minnettarız.
       Bizlerin yetişmesine vesile olan atalarımıza, hocalarımıza, öğretmenlere minnettarız. Teknoloji harikalarını bizleri yaşatanlara, üretenlere, satanlara minnettarız. Daha saymakla bitiremediğim nice varlıklara minnettarız. En iyisi sözlerin özü olan şiirlerimle bazı açıkları kapatmaya çalışayım. Önce bizlerin yaşayabilmesi için Allah'ın Kainatta ki tüm varlıklarına şükretmeliyiz. Zikredip ibadetimizi yaparsak rahatlık hissederiz. Hoşça kalın, dostça kalın.

*****
MİNNETTARLIK *****

Bizler uyuyorken yoğurur hamur,
Odunla pişirir kapağı demir,
Gıdayı aldıkça uzuyor ömür,
Minnettar olurum Fırıncılara.

Şairler, yazarlar üretir eser,
Tasarım yaparak kitabı basar,
Gazete sütuna haberi asar,
Minnettar olurum Yayıncılara.

Ülke sorunuyla ilgileniyor,
Vatandaş seyredip bilgileniyor,
Her türlü karakter sergileniyor,
Minnettar olurum Oyunculara.

Her daim düşünmüş bizi Yaradan,
Her kişi anlıyor puldan, paradan,
Sevda yollarına gidiş oradan,
Minnettar olurum Kuyumculara.

Hayat akışın da cefayı çektim,
Zekice fikrimle sayfaya ektim,
Kimler ne düşünmüş okuyup, baktım,
Minnettar olurum Yorumculara.

*****
D Ü Ş Ü N Ü N *****

Cahilce davranış bize yakışmaz,
Tembellik edersen para sıkışmaz,
Uyum sağlamazsan dostluk pekişmez,
Ufkunu açacak fikirli düşün.

Allah'ı daima hatıra getir,
Şeytanı kovala, nefsini bitir,
Huzuru mahşere ameli götür,
Oflayıp puflama zikirli düşün.

Verilen her nimet dile gelecek,
Müsrifçe kullanan hesap verecek,
Bir baki Allahtır herkes ölecek,
Kadere razı ol şükürlü düşün.

Oruç tut, fitreyle sağlığı koru,
Sadaka, zekatla varlığı koru,
Menfaati bırak birliği koru,
Mağdur, sefilleri fakiri düşün.


Canlılar dünya da olur misafir,
Cehenneme talip imansız,kafir,
Günahla kalbimiz olmasın zifir,
Zekice Münkir'i,Nekir'i düşün.

Ispartalı Zeki Çelik TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.

( Minnettarlık Duyduklarınızı Hatırlayın... başlıklı yazı Ispartalı tarafından 10.01.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu