KONFOR SINIRLARIMIZ NE ALEMDE?

İnsanların günlük yaşantısında rutine dönüştürüp, alışkanlık haline getirerek sürekli tekrarladığı yaşam şekli konfor sınırlarını tayin eder. Bu sınırlar ne kadar dar ise, o kişi o kadar esneklik ve dinamizmden uzaktır. Aynı zamanda yenilikleri kaşfedici ve yaratıcı özelliklerden de bi haberdir. Konfor sınırlarını genişletmek, yeni yeni riskler almak, öğrenmek, atılım yapmak, coşkulu ve heyecanlı olmak demektir. Her gün birbirine benzeyen hayat yaşayanlar, yenilenmeyi bilmeyenler veya beceremeyenlerdir. Yeniliklerin ve pozitif düşüncelerin paraşütlerini her gün daha da fazla açmalıyız. Açılmayan paraşütler bizleri yara çakar. Aklımız da paraşüt gibidir. Açılınca işe yarar. Hem de en gergin şekliyle açılmalıdır. Zira zihnimiz hiç yorulmaz, kapasitesi çok yüksektir. Onu yoran, bizim olumsuz düşünce ve yaklaşımlarımızdır.

Üstelik konfor sınırlarının uzun süre aynı kalması, müthiş bir can sıkıntısı meydana getirir. 200 tane kanal gezip de, "yav seyredecek de bir şey yok" diyen şaşkın adam, konfor sınırlarını daraltarak, bilinçaltının üstün zekası ve gücüne ya küsmüştür, ya da öyle bir şeyden haberi yoktur.

O halde varmısınız, konfor sınırlarımızı olanca gücümüzle germeye? sürekli okuyan, yazan, öğrenen, öğreten, araştıran, anlatan, dinleyen, eyleme geçen, pozitif düşünen, yaratıcı ve dinamik gücünü olabildiğince gerdiren, paylaşan, özleyen, özleten, üreten, yaşamda kaliteyi kucaklayabilen, OLMAYA...

Öfkeyle, sinirle, kinle, nefretle, üzüntüyle, gamla, tembellikle, uyuşuklukla, tartışmayla, boşlukla, zevksizlikle geçirilen her bir saat, MUTLULUKTAN, ZEVKTEN, NEŞEDEN, HEYECANDAN VE KALİTELİ YAŞAMDAN ÇALINMIŞ 60 DAKİKADIR.

Selam, sevgi ve dualarımla. ALLAH'a emanet olunuz.

( Konfor Sınırlarımız Ne Alemde başlıklı yazı S. COŞKUNER tarafından 17.01.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu