Seni yıllar evvel bugün saat tam 2.00 de hastanede ilk kucağıma aldığımda 3 kg ağırlığında saçı başı olmayan el kadar et parçası gibiydin. Dudaklarını üşümüş gibi titrettiğini görünce gerçekten üşümüş olduğunu düşündüğümden nasıl sarıp sarmalayacağımı bilemediğimi çok iyi hatırlıyorum. Hamilelikte nasıl olacak diye düştüğüm çelişkili durumlar bitmiş, şimdi ne yapabilirim duygusu belirmişti birden! Sen ağladıkça ben de ağladım. Rahmetli anam ‘’bebekler ağlar kızım’’dedikçe ben ağlamaman için elimden geleni yaptım.

 

           Kendimi bakamazken bir de benden bakılmak isteyen canlı vardı kucağımda! Ağzını kuş ağzı gibi açıp meme arayan! Yalancı meme verdiğimiz de almayan! Daha o zaman belliydi yalancılarla işin olmayacağı! Öyle tatlıydın ki! Seni inceledikçe anam beni böyle mi büyüttü acaba düşüncesi oluşmuştu hemen kafamda! Her ağladığında bende bebekken böyle miydim, geceleri uyumadığında ben de böyle ağlar mıydım acaba diye sorguladığım günler aylar çabuk geçti. Bir de baktım gülümsemeye başladın! Derken oturmaya ve emeklemeye! 9 aylık olunca adım atmaya başladın! Rahmetli dedem’’benim kızım çabuk yürüyecek’’ diye, diye nazar mı etti bilmem, dedenin kucağından odun sobasının üzerine doğru düşecek gibi olup sobayı kucakladın. Aldığımız gibi hastaneye götürdük. Allahtan sadece avuç içlerin yanmıştı. Doktor gerekeni yaptıktan sonra elleri sargılı bir şekilde eve getirdik. Üç gün gözünü açmadan yattın! Anacığıma ‘’çocuğuma bir şey mi oldu’’ diye, diye ağlayarak geçirdiğim günleri ben bilirim. Düşünce avuçların içi acıdığı için yürüyemez olmuştun. Ama ben mücadeleden vazgeçmedim. Ellerinden tutup durmadan yürüttüm seni! Hiç bıkmadan usanmadan! Sen ağladıysan ben de ağladım. Her ağlayışımda anam’’ ben de seni kızıl etten sarı b.ktan büyüttüm aynı senin büyüttüğün gibi’’deyişi hala kulağımda küpedir.

 

           Bazen kimse olmazdı yanımda! Yalnız başıma seninle ilgilenmeyi de öğrenmiştim. Kim derdi ki çocuğu olacak ve bakacak diye! Evlenmeden 1 yıl önce konusu olsa dalga geçerdim söyleyenle! Herkesin hayalinde vardır ana olmak ama bana göre erkendi sanırım! İlk yalnız yıkadığım günü hatırlıyorum da şuan gülümseme yayılıyor dudaklarıma! Banyoda kirli çamaşırları yere koyup ayak tabanlarımı birleştirerek ayaklarımın üzerine sırt üstü yatırıp yıkamıştım. Elimden kayıp düşüreceğim diye nasıl da korkmuştum. Başardıktan sonra da bebeğimi hep kendim yıkadım. Bak görüyor musun senin sayende geliştirmişim kendimi bir tanem! Seninle beraber öğrendiklerim kardeşlerine yaradı. İşte böyle büyüttüm ben sizi! İlk okula gidişini, başka çocukların okumak istemeyişinde senin özellikle gittiğini hatta kardeşine okulun çok güzel bir yer olduğunu anlattığında senin çok akıllı bir kız olacağını da biliyordum. Kardeşlerine örnek abla oldun sen!

 

         Belki şimdi gülüp geçeceksin bu yazdıklarıma! Belki ''aman anne'' diyeceksin. Belki de okumayacaksın bile! Ama bir gün anne olduğun zaman bu yazdıklarımı üzerine basa, basa okuyacağından da eminim bir tanem! Çünkü analık başka bir duygu emin ol! Gözüne bakarsın çocuğunun! Düşecek diye peşinden koşarsın! Düşse onu kucağına alır dolaştırırsın! Avutmak için saatlerce uğraşırsın. Gözünden düşen her damla yaş yüreğini parçalar! Kucaklar, sarıp sarmalarsın! Hasta olur başucunda sabahlar, üzülse onunla beraber üzülürsün! Okula gider onunla okula gidersin! Ne yaparsa yapsın ona verdiğin ceza sadece ‘’SEVGİ’’dir. Öyle de olmalıdır. Başka türlüsüne vicdanın el vermez! Düşe kalka, kâh ağlayarak, kâh gülerek, yaramazlık ederek, bazen cin gibi bazen de safa yatarak bir yandan büyürken sen de onunla beraber büyürsün! Çünkü anasındır. Ananın evlada borcu hiçbir zaman bitmez! Kaç yaşında olursa olsun o senin için küçücük bebedir her zaman! Öyle de kalacaktır.

 

          Bir gün evlenme çağına gelir ve yavaşça uçar gider yuvadan! Yine üzülürsün! Yattığı yatak boş kalır, günlerce etkisinden kurtulamazsın! Masadaki oturduğu sandalyeye kayar gözün, yutkunursun! Bir tabak yemek yapsan hemen aklına yavrun düşer çok sevdiğini bildiğin için! Hava soğuk olsa acaba üşüyor mu diye aklından geçer! Hasta olsa yeri yerinden oynatırsın. Çünkü çektiği acıya dayanamazsın! Tek düşüncen evladındır. Ama sağ olduğunu, arada sırada uğrayacağını ve ayrılığın sebebi evlilik olduğunu bildiğin için kendini teselli etmesini de bilirsin. Tek isteğin mutlu olduklarını bilmektir. Çünkü anasın! Anaların evlada olan borcu hiç bir zaman bitmez!

 

          Ben sizi kolay büyütmedim bir tanem! Senin elinden tutup yürütürken, kardeşinin birini sırtımda birini de karnımda taşıdım. Biliyorum ilk çocuk olduğun için yüküm sana dağa ağırdı! Çünkü senin sırtıma binme şansın yoktu. Küçük bisikletin de! Sen bulduğunla oynaman ve bulduğunu yemen gerekiyordu. Çünkü istesen de yoktu zaten! O yüzden senin anlayışlı olman lazımdı! O yaşta belki çok büyük bir beklentiydi senden beklediğim ama yapabileceğim bir şey yoktu. Sen güzel kokulum, sen farklıydın. Sanki anlıyordun beni! Ben istemeden sen yapıyordun beklediklerimi! Aldığım küçük çikolatayı kardeşinle paylaşıyordun. Hatta elindekini senden almak için bağıran kardeşine yemeden verdiğini düşünürsem çok erken büyüdüğünü de göz ardı edemem! Ben tarlalarda çalışırken küçük kardeşine annelik bile ettin sen! 5 yaşındaki kız çocuğuna 6 aylık bebek bırakılırsa küçük anne olmaz mısın? Kolay değildi o günler bir tanem! Benimle birlikte paylaştığın o acı günlerin vebalini kime yükleyebilirim ki? Hiçbir zaman talebi veya beklentisi olmayan güzel kızım, senin hakkını nasıl öderim hiç bilmiyorum inan! İşte bu yüzden bitmez sana olan borcum! Bazen sana çok mu haksızlık ettim diye kendimi de sorguluyorum! Bu yüzden çocuk doğurmak mühim değil çocuğu iyi şartlarda büyütmek gerekir diye düşünürüm senin çocukluğunu hatırladıkça! Affet beni güzel kızım, affet!!!

 

             En zor günlerimi, en acı günlerimi, maddi ve manevi çektiğim tüm sıkıntıları seninle atlattığım için ayrıca borçluyum sana bir tanem! Gönül isterdi ki küçük yaşlarda böyle şeylere şahit olma! Ama elimde değildi. Adın gibi kaderin çizdiği bir çizgi vardı benim için! Görüp geçireceğim, dayanıp dayanmamakla sınanacağım, engelleri aşıp aşamayacağımı gösteren bir çizgi! Ben sizlerin gözündeki hayata tutunma umudunuz sayesinde o çizgiden başarıyla yürüdüm. Umudunu yitirmediğin sürece başarıya ulaşılacağını da küçük bile olsanız sizlerden öğrendim güzel kızım! Gözlerinizdeki parıltıdan, paylaşımcılığınızdan, üç kardeş dövüşseniz bile beş dakika sonra el ele olmanızdan, yüreğinizdeki dışa vuran sevgiden, birinize kızsam sanki hepinize kızmışım gibi sessizce oturup söz dinlemenizden, yapamayacağınız bir şey istesem bile yaşınıza başınıza bakmadan elinizden geleni yapmaya çalışmanızdan ve küçük yaşlarda olmanıza rağmen istediğinizi elde edebilmek için gösterdiğiniz mücadeleden çok şey öğrendim. Küçük yaşta evlendiğim için ben de sizinle beraber büyüdüm. Çocukluğunu yaşayamamış biri olarak sizi büyütürken hem çocuk oldum hem ana! Belki dört dörtlük yaşayamadınız benim gibi çocukluğunuzu! Ben elimden geleni yaptığımı düşünüyorum. Eğer içinizde çok büyük uhdeler bıraktıysam özür diliyorum tatlım!

 

         Bugün nasıl yazıyorsam senin için, ömrüm yettiği sürece yine yazacağım. Çünkü sizler benim ilham kaynaklarımsınız! Bak görüyor musun benim için ne kadar önemlisiniz! Bunun farkındasınız zaten tatlım! Nasıl anasız bir yavru yetim kalırsa çocuğu olmayan ya da çocuğunu kaybeden ana da yetimdir benim gözümde! İşte bu yüzden her fırsatta Allah’ıma şükrediyorum. İşte bu yüzden sizleri çok seviyorum. Beni analık duygusunu tattırdığınız için çok teşekkür ediyorum. Belki mükemmel bir ana değilim ama sonuçta’’ANAYIM’’ işte! Sizler için mücadele eden ana! Zor günlerden geçtik güzelim! Şuan o geçen günlerin acısını hep beraber çıkaracağız! Çok mutlu olacağız çok! Ana sözü sana güzel kızım!

        

          Bir tanem, ilk göz ağrım, her el attığımda yanı başımda olan, dürüst, kendinden emin ve güven veren güzel kızım! İyi ki doğurmuşum seni! İyi ki benim kızımsın! Bugün yeniden dünyaya gelsem yine sizlerin(3 kuzucuğumun)annesi olmak isterdim gurur kaynaklarım! Sizler olmasanız ben ayakta kalabilir miydim acaba? Sizler olmasanız her zorluğa göğüs gerebilir miydim? Sizler olmasanız kendimi bu kadar güçlü hissedebilir miydim? Sizler olmasanız mutlu olabilir miydim? Sizler benim hayata bağlanma sebebimsiniz! Hepinizi çok seviyorum güzel kızım!

 

            Meleğim doğum günün kutlu olsun! Hiçbir şey için kendinden vazgeçme! Hep dimdik dur! Dürüstlüğünden de ödün verme! Şu zamana kadar kazandığın her tecrübe sana güzel kapılar açacağına inanıyorum. İnanıyorum ki sen engebeli bu yolda başarıyla ilerleyeceksin! Her attığın adım da sana mutluluklar getirecek! Sağlıklı nice yaşlara bebeğim, hep birlikte inşallah! Sen çok yaşa emi!!!

 

Çokca öpüyorum.

( Doğum Günün Kutlu Olsun. başlıklı yazı sidika-emek tarafından 18.01.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.