ÖLÜMDEN  KORKUYORSAN  KUL  OL  ALLAH'A...

      Saygıdeğer gönül dostlarım. Sevgiler, selamlar ileterek bu konu hakkında
bazı fikirlerimi paylaşıma sunuyorum. Daha önceki konularım da  ölümün soğuk yüzünü anlattım. Eserlerimi sırayla okuyup, takip edenler için her gün farklı konuları paylaşıma sunuyorum. Aslında insanlar ölümden değil bizleri yoktan var eden yüce Allah'tan korkmalıdır. Ölüm onun emriyle gerçekleşiyor.
       Her melaikenin görevi olduğu gibi Azrail meleğine de bu zorlu ürküten görev verilmiş. Canlıların canına kıymak tahammül edilecek boyutta değil. İnsan hayatının büyük bir bölümünü uhrevi aleme hazırlık yapmak için ayırmalı. Dünya yaşantının bir rüya gibi gelip geçici olduğunu kavramak lazım. Hem dünya ve hem de ahiret için çaba sarf esenler ölümden korkmayanlardır.
       Sana iki miras tercihi sunulsa: Bu büyük mirasa  bakarsan seni sınırsız sürede aç bırakmaz, diğeri ise hazır yiyeceklerle dolu hangisini istersiniz? . Elbette sınırsız olan istenir. Hani atalarımızın bir sözü var : Hazıra konana dağ dayanmaz. Bizler ölümden korkmayalım bizleri yoktan var edene sığınalım. Bazen korkulu rüyalar bile insanı depresyona sokabiliyor, dikkatli olmalıyız.
       Allah bizlerin günahtan arınmamızı sağlayabilecek nice mübarek geceler
lütfetmiş. Bu gecelerde yapılan ibadetler yüzlerce, binlerce misliyle  amel defterimize işlenecektir. Niyet edip tuttuğumuz tüm oruçlar, kıldığımız farz ve nafile namazlar, dağıttığımız fitre, zekat, sadakalar, yardımlar, Kurban kesip, hacca gitmek bile bizlerin ölüm korkusunu yendiği gibi ahirete de hazırlar.
       Allah'ın bizlere düzenli yaşamamız için lütfettiği organları kötü amaçlı kullanmamalıyız. Azrail meleğinin ecel almaya gelişi kişinin amaline göredir. Dünya da menfaatlerin uğruna her türlü kötülüğü yaparsan, mazlumların ahını da almış olursan, çevreni gözetmezsen, yetime öksüze bakmazsan tehlikeli. Nice insanlar vardır nurlu yüzleriyle tebessüm saçarak gözlerini yumarlar.
      Bazılarının da içinde ki suretler dışına yansır. Kapkara çehreyle istemese
de mecburen uğurlanmak zorundadır. Ölüm bir an meselesidir. Her  şeyin mutlaka bir sebebi vardır. Kimi insan genç yaşta gider, kimileri de yüz yaşını devirir. Sağlığına zarar verecek her türlü maddeden uzak duranlar, gıdasını da kıvamıyla alanlar  her hangi bir afet gelmedikçe,kaza yapmadıkça yaşıyor.
      Madde bağımlısı, sigara, puro, nargile tiryakisi, alkol alanlar sağlığını önemsemeyenler ecele davetiye çıkarabiliyor. Bu tür insanlar da ölümden çok korkanlardır. Buna benzer bir yazı çalışmam da bir şahıs yorum yapmış. Yaptığı yorum da utanç verici sözler de yer alıyor. Kısaca özetleyeyim. Allah sana böyle bir paylaşım yaptığın için kıyak geçer. Bizim açık yerlerimize adi, senin açık yerlerine de kaliteli pamuk koyarlar. Ölünden niye söz ediyorsun? .
      Ben bu arkadaşın özeline yazarak yorumunu gözden geçirmesini istedim.
Yorumu ben biraz kibarlaştırarak sizlerle paylaştım. Nasıl yazıldığını umarım anlamışsınızdır. Durumu fark eden şahıs pişman olunca yorumunu kaldırmış. Ölümü hatırlatmak suç değil bence. Korkmamak için önlemleri de almalıyız. Dünya zevklerine aldananlara önerim: Çevresinde ki en yakın mezarlığı bir dolaşsınlar. Ora da nice dünya da uzun ömürlü yaşamak için çırpınanlar vardı.
       Her birinin planları bozuldu hayalleri de toprağa gömüldü. Hiç kimse ben ölmem demesiz. Daha önceki yazılarda da hadisi şerifi  hatırlattığım gibi. Her canlı er yada geç ölümü tadacaktır. Bilerek veya bilmeyerek işlenen tüm günahlara tövbe ederek, üzerimizde de kul hakkı bırakmayarak hazırlanalım.
Allah cümlemizin Cennete gitmesini nasip etsin. Hoşça kalın, dostça kalın.

*****  K U L...  O L    *****

Varlığa, birliğe her an  inanan,
Resul'ün aşkıyla daima yanan,
Kuranı  Kerim'i  okuyup  anan,
Duygusunu salan  kul ol  Allah'a.

Sünneti, farzları öğrenip bilen,
Tövbeyle kalbinin pasını silen,
Muhtaçla ekmeği paylaşıp bölen,
Rızasını   alan  kul ol   Allah'a.

Huzuru mahşere hazırlık yapan,
Hayırlar yaparak sevabı kapan,
Şeytandan, nefsinden tamamen kopan,
Ahirete  dalan  kul ol   Allah'a.

Beş vakit ezanla kükreyip coşan,
Allah'ın  evine  istekle  koşan,
Hacı olmak için engeller aşan,
Camisinde kalan kul ol  Allah'a.

Mevlanın emrini hakkıyla  tutan,
Alın teri  ile   helalı   yutan,
Zekice  fikirle  ilim  okutan,
Cennetini bulan kul ol  Allah'a.

*****   Ç İ R K İ N  M İ?  *****

Hayatı toz pembe görüyor isen,
İnancın hakkını veriyor isen,
Kılıktan, kılığa giriyor isen,
Yaşamak güzel de,ölmek çirkin mi? .

Yirmi dört saatin neşe doluysa,
Çevrende dostların Allah kuluysa,
Uhrevi alemin dünya koluysa,
Yaşamak güzel de,ölmek çirkin mi? .

Allah'ın  aşkına daldığın zaman,
Beş vakit namazı kıldığın zaman,
Resulün ümmeti olduğun zaman,
Yaşamak güzel de,ölmek çirkin mi? .

Nefsini, şeytanı yıldırıyor san,
Hakları ortadan kaldırıyor san,
Amel defterini dolduruyorsan,
Yaşamak güzel de,ölmek çirkin mi? .

Azrail gülerek yaklaşıyorsa,
Kalbine nur yağıp aklaşıyor sa,
Zekiyi sevenler bekleşiyor sa,
Yaşamak güzel de,ölmek çirkin mi? .

Ispartalı Zeki Çelik  TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.
( Ölümden Korkuyorsan Kul Ol Allah'a ... başlıklı yazı Ispartalı tarafından 21.01.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.