ZARARLI,  ZEHİRLİ   DÜDÜK...

      Saygıdeğer gönül dostlarım: Allah her kulunu kötü alışkanlıklarından kurtulmasın da yardımcı olsun, sevgiler, selamlar iletiyorum sizlere. Teknoloji
devrin de yaşadığımıza göre insanlar için neyin yararlı, hangi maddenin zararlı olduğunu yol yakınken anlamak mümkün.  Ağzın da sigarasını tüttürerek TV  ve İnternet de eğlence programları ararken, nere de nasıl tatil yapabilirim hayalleri kurarken bir yandan da sağlığının yok ettiğinin farkın da değiller.! .
     Acaba bu elimde, ağzım da tütenin yararı ve zararı nedir diye İnternet ortamına yazsa önüne sayfalar dolusu bilgiler sunulabilir. Kimsenin özel hayatına karışma gibi bir saygısızlığım yok ama şu da bir gerçek ki duygusal
düşündüğüm için sevdiğim insanların zarar görmesini hazmedip seyirci kalmam imkansız hatta bazen de dini konulara değinerek öğrenilmesi gereken bilgileri hatırlatmaya çalışıyorum.
      Nedeni ise sevdiğim insanların cehennemde de yanmalarını asla istemiyorum. Her güzellik sevgiyle, saygıyla, hoş görüyle, nezaketle paylaşılır. Sizin gibi değerli dostları düşünmesem bunca yazılarımı paylaşıma neden sunayım ki! . Her konuyu, şiirimi hazırlayıp huzurunuza çıkarıp  paylaşmam en az bir günümü almaktadır.  Bunları bizler okumasak da olur diyebilirsiniz. 

      Ama ben sanatımın gereği  artı eksileri hatırlatarak sayfa sütunlarına taşımaya devam edeceğim.  Bir Allah kulu Zeki bey senin eserlerinden istifade ederek kötü alışkanlıklarımdan kurtuldum dediği zaman  bana ödüllerin en güzeli sunulmuş oluyor duasını kazanıyorum. Yedi ile, doksan yaş arası kadın, erkeğin alışkanlık haline getirdiği  zararlı maddeler insanların zamansın ölümüne sebebiyet verebiliyor. 
      Sağlıklı,mutlu yaşamak istiyorsak her hane içinde ki müsrifliklere dur demenin zamanıdır. Gereksiz harcamaları sonlandırarak  acil ihtiyaçları karşılamamız kolay olur. Maddi zararların boyutlarını önce ki sigara ili konular da bahsetmiştim. Manevi zararların,tahribatların da sınırını çizebilmek, anlatabilmek kolay değil.  Sigara dan dünya da erkek ölümlerin de birinci oluşumuz, inanın çok üzücü durum sergilemektedir. 
       Tarihimize baktığımız zaman spor da güreşler de altın madalyalar elde ederken bir parmak otun, tütünün altın da ezilmemiz, tuşa gelmemizin yorumunu sizlere bırakıyorum. Sağlıklı, varlıklı huzurlu  hayat  diliyorum. İnşallah verdiğim mesajlardan ders çıkaranlar olur. Kötü alışkanlıklarından vazgeçip mutlu yaşam sürdükçe duacı olurlar. Hoşça kalınız, dostça kalınız.

*  Z A R A R L I    *

Tiryaki olunca savunuyorsun,
Pisliğin içinde avunuyorsun,
Söylediğin sözde yanılıyorsun,
Sigara içmenin ne faydası var? .

Çevrene verdiğin zararı düşün,
Şikayetçi olur evladın, eşin,
Müsriflik yaptıkça rast gitmez işin,
Sigara içmenin ne faydası var? .

Paketler halinde stok  yaparsın,
Ciğeri çürütür dertler kaparsın,
Lezzetsiz şeylere neden taparsın? ,
Sigara içmenin ne faydası var? .

Bir parmak tütüne yenik düşersin,
Beleş çiye  kızar hemen küsersin,
El, ayak morarır bir gün kesersin,
Sigara içmenin ne faydası var? .

Ruhunu daraltır zehir dumanı,
Cehennem parçası yoktur imanı,
Zeki bırakmanın geldi zamanı,
Sigara içmenin ne faydası var? .

*   Z E H İ R L İ   *

Yazmakla biter mi onun yazısı? ,
Canına kıyıyor ana kuzusu,
Peş peşe yakıyor hele bazısı,
Tiryaki ağzında zehirli düdük.

Yemeği yemeden ona yönelir,
Cebinde olmayan elden dilenir,
Çevresine çok pis koku salınır,
Tiryaki ağzın da zehirli düdük.

Caddede, sokakta rastlanıyor bak,
Maalesef duman üfleniyor bak,
Beleşçi çevrende isteniyor bak,
Tiryaki ağzında zehirli düdük.

Manav da,kasap da dudaktan inmez,
Lokanta, kahve de üflesem sönmez,
Her çeşit gıdayı alsan da yenmez,
Tiryaki ağzında zehirli düdük.

Gırtlaktan ciğere hücuma geçer,
Kadını,erkeği,çocuk da içer,
Zeki olmayanın ömrünü biçer,
Tiryaki ağzında zehirli düdük.

Ispartalı  Zeki  Çelik  TÜRKİYE İLESAM  il temsilcisi.
( Zararlı Ve Zehirli Düdük.. başlıklı yazı Ispartalı tarafından 24.01.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu