Saygıdeğer gönül dostlarım… Sizlerin duyarlı oluşunuza minnettarım. Selamlar sunarak konu içeriğine değiniyorum. Sözüm bu meclisten dışarı, yarası olanlar gocunsun. Her hanede, toplumda anlaşılmayan insanlar çoktur. Sanatkarlık mesleği her insana nasip olmaz. Bir şeyler üretmek istediğinde rencide ettikleri zaman moralin sıfırın altına düşer. Çalışma azmini körükler. Duyarsız insanların çokluğu kadar da, duyarlı insanlar vardır. 
Taktire şayan olunca da daha verimli olmaya çalışırsın. Bir küçük çocuğu ele alalım. Onu tebessümle kucaklayınca konuşmasa bile sevgisini ağzını, burnunu elleyerek, yanakları, yüzünü okşayarak sevgisini sunmaya çalışır. Buluğ çağına eren gençler gücünü sergilemek için ağır eşya dallamaya çalışır. Olgunluğa erişenler eve bir arkadaşıyla gelerek sevgisini sunarak evlenmek istediğini beyan eder. 
Yuvayı oluşturan baba, analar da komşularına, topluma ayak uydurabilmek için gerekli gayreti gösterirler. Hanedeki, toplumdaki bir çok sorunlar her yönüyle anlaşılmamaktan kaynaklanmaktadır. Bizler genelde benlik duygusu ile hareket ederek başkalarına pek söz hakkı tanımıyoruz. Oysa konuşan şahsiyetleri dinlemesini öğrensek, cevap vermeden sabırla sussak inanın birçok pürüzleri aşmış olacağız. 
Anlaşılmayan o kadar çok şair, yazar, sanatkar var ki! Onların duygularına kulak vermedikçe de ufkunun kararmasına sebep oluyoruz. Her yöre de aslında onların elinden tutabilecek, sanatına yön verecek yetkililer bulunmaktadır. Lakin onların kendi çevresinde ki yetenekli şahsiyetleri görmezden gelip önemli günlerde uzaklardan bir çok masraflar yaparak konuklar çağırması anlaşılmamak konusunun bir göstergesidir. 
Yöremizde ki yetenekli insanlar vatana, millete katkımız olsun diye ücret de talep etmezler. Meşhur olan şahsiyetleri defalarca meşhur etmeye ne gerek var ki. Yöremize misafirin gelmesine karşı değiliz. Yıllar önce davet ettiğin milyarlarca lira bedel ödediğin birilerini tekrar tekrar davet edince halkımızın beynin de kuşku yaratmaz mı? Acaba bunların ne çıkarları var demezler mi? 
Saygıdeğer gönül dostlarım. Görevim gereği bu konuları sık sık işliyorum. Yetkililer gönül dostlarımın feryadını ne zaman anlayacaklar merak ediyorum. Daha önce de Kütüphaneler haftasını kutlarken. konu başlığıyla 25- bölüm eleştiri yazdım, acaba okuyup da duygularımıza ışık tutan olur diye. O günden bu güne peş peşe programlar yapılıyor ama yine bizleri anlamadılar. Ben sizlerle bu satırları paylaşarak artı eksileri sunmaya çalışıyorum.
Şahsım olarak şöhret meraklısı değilim. Çünkü şöhret afettir bilinciyle hareket ederim. Yetenekli arkadaşların istekleri o kadar çok ki faydalı olamadıkça inanın ben üzülüyorum. Oysa üzülmesi gereken sahneden uzak tutan, mikrofonu kaçıran toplumla buluşturmayan yetkililerdir. Bunların kimler olabileceğini sırasıyla açıklarsan sayfa sütununu kabartmış olacağım. Sizler tahmin ediyorsunuzdur. 
Anlaşılmamak o kadar kötü bir karamsarlık ki! .. İnsan sağlığın dan da oluyor, varlığından da. Sanatkarlar hayalleriyle yaşar. Umutları sönünce de sitemleri devreye girer. Bunlar yazılı veya sözlü olabilir. Her vurgunun gerçek payı var. Gönül bahçenizde ki açan çiçekleri soldurmadan anlaşılmak ümidi ile sizleri Allah'a emanet ediyorum. Suçu lisan olduysa affola diyorum. Hoşça kalınız.

***** ANLAMAZLAR *****

Şiiri, metnini sıralı yorsun,
Beyaz sayfalara karalıyorsun,
İlgi azaldıkça daralı yorsun,
Senin bu duygunu anlamazlar ki.

Vatan, millet, bayrak aşkın kükrüyor,
Fikirler gerçekçi anlam yüklüyor,
Askeri, polisi nöbet bekliyor,
Senin bu vurgunu anlamazlar ki.

İlhamlar geliyor farklı boyutta,
Kaleme alırsın hece koyup ta,
Meyvesiz ağaçlar her an kayıpta,
Senin bu bulgunu anlamazlar ki.

Dünya, ahiretten misaller versen,
Muhtaç olanların işini görsen,
İmtihan için de sınıfa girsen,
Senin bu sorgunu anlamazlar ki.

Bölücü, teröre çok yüz verildi,
Yağmalama oldu toplum gerildi,
İhanet edene Zeki darıldı,
Senin bu kaygını anlamazlar ki.

***** ANLAŞILAMAMAK *****

Çocukken başlattım sanat aşkımı,
Toplumun adeta oldum şaşkını,
Şaha kaldırırlar arsız, pişkini,
Duygumu bir türlü anlamıyorlar.

Zararlı maddeyi dışlamak dayım,
Sigara, içkiyi boşlamak dayım,
Güncel konuları işlemek deyim,
Duygumu bir türlü anlamıyorlar.

Üstadım, hocamdan ibretler kaptım,
Dernekler kurarak şölenler yaptım,
Yalancı dünya da hazine, küp tüm,
Duygumu bir türlü anlamıyorlar.

Vatana, millete fedadır bu can,
Kültür hizmetinde sürer heyecan,
Elimden ne olur tutun diyece m,
Duygumu bir türlü anlamıyorlar.

İmalat çantayla sürer pazarım,
Fıkra, masal, şiir, roman yazarım,
Zekiyim kimseye değmez nazarım,
Duygumu bir türlü anlamıyorlar.

Ispartalı Zeki Çelik TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.
( Anlamazlar Ve Anlaşılamamak ... başlıklı yazı Ispartalı tarafından 30.01.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu