.

  Sevgi ,tanımı ve tarifi yapılamayan yürekte tadılan, hissedilen, yüreğe  dolan ılık bir nefes misali dolduğu yüreği kıpır kıpır ettiren duygudur. Sevgi, bazen tebessümle kendini anlamlandırır.Bazen gözyaşı döktürür insana, bazen ağıt yaktırır, gidenin arkasından. Şaire, sevgili için nice şiirler yazdırır.Sevgi,sevgili için secdeye kapanır.Sevgi, yaralı yüreklere merhem olur., Sevenin sevgisi; sevilenin   var olduğuna dair kesin delil olur.

    Sevgi,eşini ve çocuklarını evde bekleyen, gözleri  yolda ve kapıda kalan,  gece yarısı ağlayan çocuğuna üşenmeden kalkıp, süt emziren,  sabahlara kadar beşiğinin başında hem uyuklayıp hem beşiği sallayan, onu uyutmak ve avutmak için türlü  maskaralık yapan anne duygusudur. Sevgi, kuş kanadının göğü okşadığı gibi  ağlayan bir yetim çocuğun rengine,  diline ve dinene bakmadan onun başını okşamak, bir çiçeğe kelebek kanadı  gibi  elle dokunmaktır. Sevgi ,perdelerin arkasından anne ve babasının gelmesini  sabırsızlıkla bekleyen  bir çocuğun  yol gözlemesi, bir bekleyiş, bir özlem  ve hasrettir.


    Sevgi, elinin üstünde dolaşan  kendine zarar verdiği  halde bir karıncayı öldürmeyip bir duvar üstüne bırakmak,akan suyu olmayan  bir okulda, mendili olmayan bir öğrencinin, akan burnunu kendi mendiliyle silen, bir öğretmen davranışıdır. Sevgi, kendi ayakkabıları yırtık olduğu halde çocuğuna beden eğitimi dersi için spor ayakkabısı alan baba fedakarlığıdır..Sevgi, çirkin denilen bir nesnede güzellik arayan bir gözdür.


    Sevgi, her yüreğin yüz kapısı var. Yüz kapısı da kilitli dense de içeri girmek için yüz  birinci kapıyı arayan haslettir. Sevgi, dışarıda kalan kedi yavrusuna süt taşıyan minik bir çocuğun kalbinin içinde yaşayan  bir  şefkattir.Sevgi,  bir tavuğun civcivlerini kanatları arasına  alan şefkat ve merhamet, onlara gelecek herhangi bir tehlike karşısında kanatlarını çırpan, sevgisi için ölüme meydan okuma ,ölüme gitme fedakarlık gösterme duygusudur. Karanlık bir odaya giren güneş ışığıdır.Üşüyen yürekleri ısıtan manevi sıcaklıktır.Sevgi, âmâ olan gözlerini aydınlatan, bir ışıktır.


     Sevgi ,kanadı kırılan bir kuşun kanadını iyileştirmek için bir tüyüne dair zarar vermeden onu evinde besleyen, iyileştiren bir çocuğun güzel davranışıdır.  Yağmurun denizlerden beslendiği gibi kökü ilahi sonsuz  bir denizden beslenmelidir.   Kökleri sınırlı bir kaynaktan beslenen sevgi çıkar endeksli sevgidir. Sağanak bir yağmur gibi birden yağar tükenir.


  Sevgisi, tükenen yürekler  hayatı yaşasa da hayatın içine giremez.Hayatın kıyısında dolaşır, onun durumu; tıpkı  yüzmeyi bilmeyen bir insanın denizden faydalanamayan  insana benzer. Su alan bir kayık misali deniz üstünde duramaz, girerse batacaktır. İçinde sevgi olamayan yürek; sürekli hayatta boğulma duygusuyla yaşar .Hayatın  güzelliklerinden  mahrum kalır. Kökleri , gövdesi, dalları kurumuş bir ağacın ilkbahar mevsiminden beklentileri ne kadar anlamsız ise,  yüreğinde sevgi olmayan insanın  hayattan beklentileri  o kadar  manasız ve anlamsız olur. Sevgisi olmayan yürek yaşama  korkusu taşımaktadır.Sevgisiz  bir yürek;  yolunda ilerleyen bir tren makinistinin  yolunun ilerisinde bir yerde raylarının söküleceği  düşüncesine kapılıp  hep kaza yapma korkusu ve  duygusunu yaşamasıdır.


.

( Sevgi başlıklı yazı muallim tarafından 1.03.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.