KARANLIĞA IŞIK TUTMAK

 

İnsan, diğer bütün canlılardan aklı ve sunduğu çözümlerle farkını belli eyleyen bir varlıktır.

 

İnsanı insan kılan sadece sorunları belirlemek değil, sorunlara ve sorunlu kişilere sorunlardan kurtulmalarını kolaylaştıran bir yön göstermek, onlara gerçek manada bir ışık tumaktır.

 

Her devirde farklı farklı problemlerle boğuşan, cebelleşen insanoğlunun tarihi bir bakıma problemlere karşı çözüm arayışı, sorunlardan kurtulmak için yöntem geliştirme tarihidir de denilebilir.

 

İnsan, karşılaştığı probleme, karanlığa karşı farklı farklı tavır geliştirir.

 

Kimi insan karanlığı belirler, kimi insan karanlığa küfreder, kimi insan karanlığı aydınlığa çevirme mücadelesi gösterir.

 

Şüphesiz bu konuda bazı insanlar tarafından geliştirilen en yanlış tavır karanlığa küfretmektir. Karanlığa küfretmek, karanlığı eleştirmek, karanlıktan şikâyetçi olmak hiçbir zaman insanı karanlıktan kurtarmaz. Karanlığın gizemini, sorununu çözmez.

 

Karanlık karşısında yapılacak en doğru, en tutarlı ve en gerçekçi tavır, karanlığa ışık tutmak, karanlığı dağıtacak, onun insana problem olan tarafını giderecek davranış geliştirmektir.

 

Karanlığa karşı ışık tutmak, ya da karanlığı aydınlatmak, karanlıkta kalan yöreleri karanlıktan kurtaracağı gibi, karanlıkla boğuşan, cebelleşen kişilere de bir umut, rahatlık, istikamet sunacaktır.

 

Çağdaş insan karanlıkları dağıtacak, karanlıkları aydınlığa çevirecek, yanımızı, yönümüzü, istikametimizi aydınlatacak, bizi düzlüğe, düzeyliliğe ulaştıracak olan çözümler sunan bir insan olarak kalmalıdır.

 

İnsanın, insanlığın karanlıklardan kurtulması ancak zamanında gelen aydınlıkla, vaktinde sunulan doğru çözüm yoluyla, sabırlı, kararlı ve kültürlü kişilerin geliştirdiği aydınlık tavırlarla mümkün olacaktır.

 

Karanlıktan aydınlığa ulaşmamızı sağlayan pusula olmak, karanlık yolları aydınlatan ışık olmak, kanlığı dağıtan tükenmez aydınlık olmak dileği ile…

 

 

Fikri HAKLI

 

 

 

 

( Karanlığa Işık Tutmak başlıklı yazı Fikri HAKLI tarafından 11.05.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.