Günümüz ideolojileri ve o ideolojilerin getirdiği durumlar karşısında bu gün birçok ülkede ahlaki ve kültürel temeller çatırdamaktadır!
İnsan gelişen ve değişen bir varlıktır ve insan gruplarının toplumu oluşturduğunu varsayarsak toplumda ilerleyen bir varlık olarak düşünülmelidir. 
Sürekli ilerleyen bir duruma sürekli aynı yasa ve kurallarla müdahalede bulunmak gereksiz ve boşa sarfiyattan başka bir şey değildir ki bunu bu gün canlı olarak görmekteyiz.

Bu gün Türk kültürü ve ona bağlı ahlak yapısı tamamen çökmeye başlamakta ve sokakların köşelerinde çöplüklerde dahi saklanamayacak duruma gelmektedir.  
Sürekli kendini yenileyen toplum yapısı karşısında eskiyi baz alan bir zihniyet ve bu zihniyetin oluşturduğu kurallar bütünü insani değerleri yok etmekte kanser gibi kafa karıştırıcı bir rol oynamaktadır. 

İnsani olarak hepimizin içerisinde bulunan ileriye ulaşma arzusuna gem vurma ümidiyle ortaya atılmış kültür palavralarıyla bu gün geldiğimiz nokta açık ve bellidir. 

Hiç kimsenin zamanın akışının karşısında duramayacağını varsayarsak eskiye dayalı kurallar bütününü hiç değiştirmeden uygulamaya çalışmak anlamsızdır. 
Düşünsenize sürekli büyüyen köpeğinize aldığınızdan on yıl sonra dahi hala aynı tasmayı takmayı denerseniz ne olur?
Muhtemelen köpeğiniz ya kaçar yada onu boğarsınız. 
Şuanda baktığımızda çevremizde görünen budur. İnsanlar ilerlemek isterken bir kısım muhafazakarın onların boyunlarına zincir vurması ilerlemeyi yavaşlatmış ve hatta durdurmuştur.

Öyleyse mevzu ne siyasi nede ekonomik değildir. Değiştirilmesi  gereken kültürel bakış açısı ve ahlakın görevidir...

//Çağan Iero Way //
( Kültürel Ve Ahlaki Çöküş - I başlıklı yazı Hayalî tarafından 18.07.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.