YA LÜZUM KALMAZSA

 

 

Ben de düşünüyordum. Aziz dostum Mehmet Tapar hocam daha atik davranmış. Hani şu kent merkezinden eski Niksar Yolu kavşağına kadar bölünen yolu yazmayı. Tapar’ın deyişiyle artısı ve eksisi olan çalışmanın artılarını o yazmış. Buna  ekleyecek bir şeyim yok. Ben, bana göre bazı eksilerinin üzerinde durmak istiyorum.

 

            Bulvarı bölen çizginin iki yanında ikişer şerit kalıyor. Ancak kalan şeritlerin kaldırıma yakın olanlarını park halindeki otomobiller işgal etmiş. Yetkililer belki de bu araçlara park yeri temin etmek için bölmüş olabilirler asfalt yolu.

 

            Anılan bölgede sürücüler için hız sınırı elli kilometredir. Oysaki yolun bu bölümünde bırakın elli kilometreyi, on kilometreyle bile seyredebilene madalya takmak lazım. Sık aralıklı yaya geçitler, bir araçlık daracık şerit, ip cambazı gibi pür dikkat araç kullanmaya çalışan sürücülerin  süratini azalttıkça azaltıyor.

 

            Bir ambulans, bir itfaiye  ya da bir polis aracı yani geçiş üstünlüğüne haiz olan bir araç, özel kornasıyla  istediği kadar yol istesin. Önündeki aracın duracağı, sağa çekileceği bir yer kalmamış ki… Yolun bölünmesine karar verenler diyorum. Geçiş üstünlüğüne haiz araçları hiç mi düşünmemişler. Hani bir kekeme diğer kekemeye tuvalet sorar da o sorayım, öbürü anlatayım diyene kadar soru sahibi vazgeçer: “Lüzum kalmadı” diye.

           

            Geçiş üstünlüğüne haiz araç menzile ulaşınca lüzum kalmamış olabilir mi? Yani Allah korusun hastanın rahmete kavuşması, evin yanıp bitip kül olması, zanlının, izini çoktan kaybettirip kayıplara karışması gibi… Benim ilk anda gözüme çarpan en önemli eksi bu. Bundan başkaca kuzeyden gelip Garanti Bankasının yanındaki çıkmaz sokağa giren araçlar çok dolaşıyor. Acaba diyorum il halk kitaplığının önündeki yolun trafiğe çift yönlü açılmasının imkânı bulunabilir m ki?

 

            Ünlü sözdür: “Eşeğin kuyruğunu kesme kimi uzun der kimi kısa” İnsanlar bir işe soyunurken mutlaka güzellikler amaçlarlar. Ne var ki her çalışmanın olumlu yanı olduğu gibi olumsuz yanı da pekâlâ oluyor. İlaçların bile yan etkileri olduğu gibi…

           

            Yapılan işin kötüsü olmaz. O kadarcık kusur kadı kızında da bulunurmuş. Bölünmüş yolun ilimize, yaya ve sürücülerimize hayırlı olması dileklerimle…

( Ya Lüzum Kalmazsa başlıklı yazı RasimCANBOLAT tarafından 17.08.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.