Söz vermiştim namusum üzerine söz vermiştim. Lakin bırakıp gelemedim anam. Göz yumamadım arkadaşlarımı yüz üstü bırakmaya.

 

Dilimde besmelem boynumda künyem yüreğimde vatan aşkı.

 

Sana borçlu olduğumu biliyorum anam ve artık seni göremeyeceğimi de. En azından sen bakarsın o tozlu resimlere ve dualar gönderirsin ruhuma.

 

Geride kalan kim varsa bil ki hakkımı helal ettim. Ve söyle onlara: Haklarını helal etsinler. Hakkımı helal etsem de Allah katında hesap verecek olanları çoktan Allah’a havale ettim.

 

Ağlama anam ağlayıp da dağlama yüreğimi. Bil ki şu an canım yanmıyor ama öncesinde öyle miydi. En çok hissettiğim ise o patlama anında bedenimi terk edişim. Mademki vatanım atalarımdan emanet aksi mümkün müydü sence anam?

 

Haklı ya da haksız olsa da biliyorum ki ve sen de unutma ki ölüm hak zamansız olsa da kadere nasıl karşı gelir ki insan?

 

Gerçi erken oldu bu yolculuk ama haricinde yapabileceğim bir şey yoktu inan ki.

 

Mademki babamın oğluyum geride kalan kadınlar da bilmeli evlatlarının babasını ve korumalıydım vatanımı bir vatan evladı olarak.

 

Varsın üç günde unutulayım sende yaşayım yeter bana. Topraktan bir parçayım meğer o zaman bil ki senin ak sütün gibi helaldir bu topraklar.

 

Hem yalnız da değilim anam. Bak kaç devrem var benimle beraber. Hatırladın mı çakır gözlü Ali’yi. Ya bakkal emminin torunu Celal’i. Dahası da var. Bilmediğin ve kimselerin bilmediği kimler kimler yalnız bırakmadı beni.

 

Hem sen de yalnız değilsin sakın bunu aklından çıkarma. Bak torunun benden sana yadigâr. Ceylan gözlü Eminem zaten senin de bir kızın değil mi. Ne isterdim anam biliyor musun ama bak söz ver ağlamayacağına: Üç ay sonra dünyaya gelecek melek oğlumu kucağıma almak. Siz, siz olun ve sakın doğduktan sonra bir kez bile getirmeyin mezarıma. Toprak kokusunu hissetmek için çok erken bir yaş anam. Hatta sen de gelme. Bilirim dayanamazsın.

 

Burası çok sessiz ve sakin hem canım da yanmıyor artık. Ben buraya ulaştıktan sonra kaç kişi daha mesken edindi zaten herkesin haberi var umurlarında olmasa bile. Benim umurumda olan zaten beni umursamayanlardan ziyade bu toprakta yaşamını sürdüren benim gibi helal süt emmiş vatan evlatları.

 

Çilingir Muzaffer’e az bir şey borcum vardı. Askerde hesabıma yatan az bir para var anam. O parayı çek ve teslim et Muzaffer’e. Bir de dolabın en alt çekmecesinde yeni doğacak oğlum için biriktirdiğim üç tane çeyrek altın var. O doğduğunda benim namıma takarsın.

 

Söyle Emine’ye; kendini toparlar toparlamaz helal süt emmiş biri ile evlensin. Üvey de olsa yetimlerim bilsinler baba sevgisini. Sen yeter ki üzme kendini anam. Varsıl bir hikâyenin isimsiz kahramanlarından biriyim altı üstü. Ama değmez mi anam yeter ki bütünlüğümüz, dirliğimiz ve düzenimiz heba olmasın. Varsın bizler heba olalım zaten olmadık mı.

 

Burası gitgide kalabalıklaşıyor. Kime diyeceksen de ki artık sevkiyat durdurulsun cennete. Çok zamansız be anam. Daha yapacak çok şeyim vardı: Evin tapusu hem bağ ve bahçe… Neyse kalan sağlarını kıymetini bilin siz yeter ki.

 

Karım ve çocuklarım size emanet en önemlisi cennet vatanım yeter ki zan altında kalmayalım ve vatanı sahipsiz bırakmalıyım. Gitmek zorundayım şimdi. Bir sonraki rüyanda yine beni gör anam daha diyeceklerim bitmedi.

 

Hakkını helal et anam.

 

( Hakkını Helal Et Anam... başlıklı yazı GÜLÜMM tarafından 9.09.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.