Çalakalem yaşamaksa en mucizevî birliktelik ve aşka nazire eden tekdüze varlıkların emsalsiz coşkusu ve sevmeye dair aslında her birimizin hikâyesi. Bazen uzağımızda bazense içimizde belki de yokluğumuzun hicvi iken kenetlendiklerimiz hele ki aşk denen rahleye kondurduğumuz bir surede kanat açıp uçarken tüm boyutsuzluğumuzla bir de saklı gerçekler kendimize asla itiraf edemediğimiz…                                                                                                                                                                                                                                            Yıldız Gülüm

 

   Makale deneme yazarken çoğu zaman zorlanıyorum, uzun kelimeleri bulmaktan zorlanıyorum desem yeridir, ama bu sefer Yıldız kardeşimin yazısından bir güzel anlam mana sır dolu satırlarını alarak ekleyerek, başlıyorum umarım onun kadar güzel yazabilirim desem de çok zor, kelimeleri raks ettirmek hizaya getirmek… Bu yazımda bir mucizevi başarıda beklemiyorum, izleri takip etmek yürümek istiyorum, tek düze yaşamak yerine yazıların içindeki güzelliğin açan çiçekleri koklamak, bir açan çiçeğe bir yudum su vermek istiyorum, kardeşimin yanında…

 

Bir anne gibi kokan yazılarla gönüllerde onun gibi olmayı çok istiyorum, anne olamazsam da yazılarımla gönüllerde bir kardeş olmayı istiyorum. Gönüllerdeki canlılığı onun gibi hissetmek duymak için yazmaya ihtiyacım var, bunu biliyorum, yazmadan da yayınlamama dan da duramıyorum. Canlı gönüllerin, gönlünde canlanmak bir tatlı düş kurdurmaktan daha güzel ne olabilir ki?

 

   Toprağı bakınca, küçük taş parçacıklarından meydana geldiğini düşünürsek elbette yanılırız.  Ne kadar taşları ezmeye çalışsak çabalasak tası biz bile avuç toprak hiç elde edemeyiz. Toprak bir hayat bir nefes umut yarın aş, can canlılık demek bambaşka bir şey... Öyle anlatılması da öyle pek kolay değil yani. Ama toprağa karışarak toprakla beraber hayat canlılık yeşillik nefes aş sevgi olabiliriz. Biliyorum herkes sır dolu yazıları sözleri yazamaz. İçerisinde yaşadığımız bu dünyanın ve dünyanın içerisinde olduğu sırlarını anlatan böyle güzel yazıları yazan gönlü güzel kardeşlerimiz vardır, onlardan bir tanesi de Yıldız kardeşim, Bize zamanın içinde düz yazının güzel anlatımıyla anlamıyla idrak edilen cümlelerin muhtevası da içine dâhil ederek, az yabancısı olsak ta bazı sır dolu cümlelerine sözlüğe bakarak yeni bilgileri elde ederek, hayatı edebiyatı şiiri daha iyi anlıyoruz. İlk başta okurken gerçeği söylemek gerekirse ”ben bu yazılardan bir şeyler anlamıyorum derdim” yanılmışım, bir daha bir daha okuyunca sırrına vakıf oldum. Teşekkürler ediyorum sizlerin yanında Yıldız kardeşime. Yazısından birkaç cümle aldım ancak yazabildim, yazabildim ise ne mutlu bana, kardeşlerim… Selam ve dua ile.

Mehmet Aluç

 

( Yıldız Kardeşimle Az Biraz Hasbihal Ettim başlıklı yazı kul mehmet tarafından 4/9/2017 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.