Neden Yetenekli Birer Kul Olamıyoruz 2.bölüm

Neden Yetenekli Birer Kul Olamıyoruz 2.Bölüm



   İsrail ‘iti mallarını boykot edelim diyoruz, bakıyorum her şeyi onların, sadece bir yoğurdumuz(evde yaptığımız), kaldı ise kendi buğdayımız kendi ektiğimiz tohum ise bu kalmış diğer her ürün, İsrail ‘itinin vay be bu nasıl Müslümanlık sorarım size, ben cevabını bulamadım ıstırap içinde yüreğim kan ağlayarak yazıyorum! Yolumuzu dinimiz şekillendirmişken, biz hangi ara yolumuzu yönümüzü çevirdik batıya(oysa namaz kılarken Kâbe’ye dönerken) ne zaman ne ara? Kendimizi batıya beğendirmek YERİNE rabbimize beğendirerek, İslam’ı olduğu gibi okusaydık dünyayı düzeltmek vazifemiz olduğunu elbet bilirdik. Filistinli kardeşimin neden silahı yok? İsrail ‘iti izin vermiyor! Neden niçin? Bizler batının maşası olursak(Osmanlıyı yıkmak içinde içimizdeki hainleri satın aldıkları gibi) izin vermez, peki bize ne oldu da imanımız yıkılmaz kale iken, korkuyoruz bizler silah sağlayamıyoruz? İslam’la imanla neden yetenekli birer kul olamıyoruz? Elimizdeki cep telefonları bizi yetenekli ve akıllı yapmaz ki, aklımız alır, aile bağlarımızı koparır sadece zaten batının da savaşmadan istediği buydu, savaşla beceremedi şimdi bununla başardı diyebilirim!

 

  Bizler Müslüman olarak, hayatın her safhasında birinci olmamız gerekirken neden İslam’ın emirlerini terk ederek, batının emrine uyarak en geride gelenlerin kalanların, birincisi oluyoruz? Bunu yazarken yüreğime hançer saplanıyor ve sancılar içinde kalıyorum, bende dâhilim bunların içine, bende yanlış anladım, çalışmadım aylak aylak zamanında gezdim, bir mühendis, bir elektronikçi olamadım, bir silah fabrikası kuramadım!  Bir savunma sistemi için İsrail ‘itinin demir kubbe dediği, savunma sistemini anında bir düğmeye basarak yok edecek silahı yapamadım, bir bomba yaparak, Filistin’de ki kardeşlerime ulaştıramadım! Gizlice uzaya bir uydu atarak, İsrail ‘itinin tüm savunma güçlerini bir düğme ile geçersiz edecek buluşa imza atamadım, yazıklar olsun bana ve bize!

 

Mehmet Aluç
( Neden Yetenekli Birer Kul Olamıyoruz 2.bölüm başlıklı yazı kul mehmet tarafından 31.10.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.