Eyvallah Demeden Gidene Ne Söylenir Ki?


Hasret: Necdet Cura yazdı - www.tarihistan.org

  GERİ DÖNMEYENLERE YÜREĞİ BUZ GİBİ OLANLAR İTHAFIR


 

Eyvallah demeden gidene, ne söylenir ki bende söyleyeyim? Kendi isteğiyle tek başına bir yolculuğa çıkan, gel beraber çıkalım demeden ardına bakmadan, geride kalan nasıl olur demeden gidene, yüreğinde kendini ve geride kalanı yok sayana, anlatması gerekeni anlatmadan götürene ne denir bilemedim şaştım kaldım! Gitmekle tüm sıkıntı ve dertleri bitecek mi acaba? Sıkıntıyı veren ben miyim ki gidiyor? Hatam olabilir bilmeden kırdı isem sanmıyorum neden kırdın beni demedi ki kendimi anında düzelteyim? Ah cevapsız sorular aklımda yüreğimde birikerek, beni boşlukların çok olduğu uçurumların etrafında dolaştırıyor! Uçurumun kenarında boşluğa bakarak, kötüsünü düşünmek gideni geri getirmeyecek, ben en iyisi, yalnızlıkla dolu odama döneyim kendimle kalayım.

 

Aslında giden o değil, geride kalan gidiyor yârin gelmeyeceğini bildiği diyarlara. Artık tüm türküler şiirler, seni anlatacak yüreğimde kabuk bağlayan yaramı, deşerek kanatacak lakin sen bunu hiç bilmeyeceksin. Bilmemek mümkün mü? Ben beceremiyorum, sen nasıl beceriyorsun hayret ediyorum, giderken bari öğreterek gitseydin.

 

Artık seher vaktinde, kokunda bana doğru gelmeyecek esen rüzgar ile sadece hasretin acı yanık kokusu gelecek… Gelene   eyvallah, hoş geldin demek kolayda, gidene de güle güle demek çok zor.

 

Taştı yine hasretle bu deli gönül

Gülmek nasip olmasa da sen gül

Gözlerimde akar iken damla damla yaşım

Sen gül ben öten olamadım bir bülbül

 

Artık toparlanma ve bunu kabul ederek yaşamaya devam etme vakti geldi ise hoş geldi sefa geldi vesselam.

Mehmet Aluç


( Eyvallah Demeden Gidene Ne Söylenir Ki? başlıklı yazı kul mehmet tarafından 20.03.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.