Cesaretiniz Var Mı? Aşkla O Yâre Varmak İçin?

 Hasret - lagu dan lirik oleh Ney Defteri | Spotify

Sizin aşka varmak onunla olmak, onun getirdiği yâri sevmek için cesaretiniz var mı? Benim gibi cesaretiniz yoksa o yâre kavuşmak, mümkün olmayacak ve aşkın kor ayrılık hasret ilinde tek başına yanarak yaşamaya devam edersiniz. O nedenle cesaret çok önemlidir. Gece olunca gündüz olunca kendi odanda aşkla, yağan yağmurun cama vurmasıyla, aşkın bir kamçı gibi neden cesaret etmedin diyerek vurmasıyla, yarana neden o yârinle merhem sürmedin diyerek vurmasına, katlanmak zorunda kalırsınız. Aşk asırlar boyunca ona varanı, tatlı kor ateşinde yakarak kul etmiştir Rabbine. Aşkın geniş etkisiyle onu sarmış mutluklar içinde, hasret ilinde onun hayaliyle yâre vuslat içinde varması için hasret iline sürerek sabrını sınamış ve birçok âşık ona bu dünyada kavuşamadan vefat etmiş, ahiret ilinde vuslatla önce Rabbine, sonra sevdiği yâre kavuşmak için, hakkın rahmetine ermiştir. Ahiret hayatı ise bildiğimiz sınırlar içinde değil, sonsuz olan bu ahiret hayatında aşkla önce Rabbine ermiş birçoğu da bu aşkla Rabbine varmak, sonrada yârine varmanın ahiret hayatında olduğunun bilinci ile sevdikçe coşmuş, hasret hayatı ona cennet gibi gelmiştir. Bunu anlamak için önce âşık olmak ve hasret ilinde olmak gerekir ki anlayalım. Bunu nerden biliyorsun der iseniz, bende sevdim aşkla önce Rabbime sonra da hasret ilinde kaldım ve cesaret edemeyerek ona sevdiğimi söyleyemediğim için belki de tek taraflı aşkla hala kor tatlı alevinde hoşlukla yanmaktayım.

 

Aşkın insana can verici olması nedeniyle bu aşkla Rabbine varınca, yani aşkı veren Rabbi olduğunu idrak edince, bu dünya hayatının ötesinde ahiret hayatında gönlündeki aşkla ruhunu Rabbine sununca aşkla var oluşunun verdiği hakikatle, hasret ilinde sabırla devam etmesinin sonucunda “Rabbim sana kavuştum bu aşkla” diyerek, Rabbine kavuşmuştur bu gerçek aşkla.  Bizim âşık olmadan anlayamayacağım bir tutku bağlılıkla sunmasının neticesinde, bizim kavrayamadığım bir teslimiyetle varmasının karşılığını cennete kalarak, karşılığını fazlasıyla almıştır, çünkü aşkta saflık vardır, kin nefret yoktur, sadece sevmek vardır vazgeçmek yoktur. Derdi olana koşmak vardır, gelmeyene gitmek vardır. Mesela Yunusumuz, Mevlana, hacı Bektaş Veli ve diğerleri hakkın rızasını kazanmak için aşkla insanlara varmış, aşkın diliyle konuşarak gönüller kazanmış, bu kazandığı gönlündekileri hakka kavuşunca sunmuşlardır diye düşünüyorum, doğrusu da budur bilmem sizler ne düşünüyorsunuz?

 

Fikirler, yanlış düşüncelerle dolu olunca bu gönül dostları, kavga, çatışmalara son vermek için insanlara varmış, yanlış olanı silerek hak olanı doğruyu, aşkın hak Rabbimin Kuran’da dediğini dilde anlatmış, kavga ve çatışmalara son vermek için çalışmışlardır. Anlaşılır ve hissedilir hakkın ve aşkın diliyle konuşunca, haliyle tüm kötü fikirleri anında silerek farklı bir anlayışla gönülleri kazanarak hayatı daha güzel yaşanılır hale gelmesi için mücadele etmişlerdir. Aşkla irfani bir anlayışa ulaşan gönül dostlarımız ve bizlerde bu aşkla, irfani anlayışla hayatımıza nüfuz etmesi bakımından uzun ve derin aşkın yolunda, hakka ve sevdiğimiz o yâre varmanın güzelliğiyle yaşamayı seçerek, aşkla olmanın güzelliğiyle gayet sade olan bu aşkla önce imana sonra İslam’a ve sonrasında ihsana ulaşmanın hazzıyla oluyoruz. Elbette o gönül dostları gibi olmasak ta izlerinde giderek hakkın nur Kuran’ının da emrettiği gibi verdiği aşkla yaşamaya devam ediyoruz, aşkı veren Rabbime şükürler olsun hamd olsun, bazen yolda sapsak ta Rabbim doğru yola ilettiriyor verdiği aşkla imanla, vesselam.

Mehmet Aluç

Not:Görsel alıntıdır.
( Cesaretiniz Var Mı? Aşkla O Yâre Varmak İçin? başlıklı yazı kul mehmet tarafından 15.01.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.