İmanla Merhameti Kuşananın Etrafında Uçurumlar Olmaz

 sırrısakık on X: "“Ne demiş uçurumda açan çiçek? Yurdumsun ey uçurum!”  Cemal Süreya" / X

  

Bunca suskunluğa rağmen, Filisin de ki feryada ses olmaya çalıştıkça, sessizliğe bürünen sesimizle yerin dibine girdiğimiz yetmedi mi? Hani nerede insanlık? Müslüman ülkeler adım atmaktan aciz, zalimler öldürmek için şaha kalkmış, çüş diyecek bir babayiğit yok mu? İnsanlığı onlar kaybetti, bizler değil, merhamet onlarda yok bizde var, öyle ise topla, çarp, böl, sağlamasını yap sonucunu gör. Sonuç onlara göre sıfır olabilir bizlere iman edenlere göre yüzdür, bindir. Merhameti al koy zalimlerin yanına onlardan sıfır kalır, lakin nedense günümüzde bu hesap ”error” veriyor! Hesaba şu anda ulaşılmıyor dese de bizler ulaştıran olmalıyız değil mi?

 

  Yürümekle, protestolarla olsaydı kırk gündür bu vahşet sürmezdi, yerin dibinde olurlardı, fakat şu gerçek ki Filistin dünyayı salladı, tüm fikirler aykırı düşünceler yerle yeksan oldu.  Müslüman olan sayısı çığ gibi büyürken, biz kendimizi hangi kefeye koyduk, kardeşlerimizin yanındakine mi, uzağındakine mi? Elbette yakınıdakine, uzağında olanlar bu imanı yıkamaz zalimlerle birlikte… Acılara dayanamasak ta ölmüyor yeniden diriliyoruz kardeşlerimizle, acısı seyri yüreklerimizi parçalasa da bu iman bu sabır bizi birbirimize kenetliyor, kimse bu düğümü çözemez.

 

  Sanki zalimlerin yüzünden kardeşlerimizle hapishanede sansak ta, aslında zalimler hapishanede, müebbet hapisler sancılar içinde hem burada hem sonsuz âlemde sonsuz sancılar içinde kalacaklar, iyi ki cehennem var, iyi ki cennet var. İmtihanımız zor çetin olsa da Rabbimiz var. Cennetin bir bedeli, cehennemin bir cürmü vardır. Cennet merhametle dolaşanları bekler bahçesinde güller kokarken gül kokulu resulle, cehennem kan dökenlerin kinlerini yakarak yok eder lakin sonu yoktur, son dedikçe devam eder Rabbim uzak eylesin bizleri inşallah.

 

  Kalbin titreşimiyle tüm beden titrer, bu titremenin bir bedeli vardır yürümek zalime karşı tek yürek olmak, bu titreşimi duyarak Rabbim yürüyenlerden eylesin bizleri zalime karşı inşallah. Kalp titreşimiyle tüm bedeni azları titretirken parmak uçları küheylanın atına binmiş gibi şahlanır, duramazsın yerinde yürümen gerekir, bu titreyiş imanın gereğindedir. Merhametin yanına dünyayı koy tüm mücevherleri koy değeri sıfırdır bu iman edene göre, iman etmeyenin peşinde koştuğu merhametini insanlığını yitirdiği bir pazardır ki, ahirette o dönüş yolunda pazarda her şeyini kaybettiğini anladığı anda yardım eden hiç kimseyi bulamayacaktır!

 

  İmanla aşkla yürüyen merhameti kuşananın etrafında uçurumlar olmaz vahşice ölümler olmaz, Olsada zalimlerin düşeceği uçurumlar olur,onlara özeldir. Rabbini bilen bizler Filistin’deyiz, Gazze’deyiz mazlumların olduğu her yerdeyiz, zafer Rabbimindir ya bugün ya yarın sabah Nusret’iyle tecelli edecektir inşallah, vesselam.

 

Mehmet Aluç

 


( Uçurumlar Olmaz... başlıklı yazı kul mehmet tarafından 20.11.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.