Heykeli incelemeye devam edelim. Bir Musevi ve elinde açık olan bir Kur’an. Yukarıdaki ayette de buyrulduğu gibi onlarda peygamberi ve Kur’an’ın hakikat olduğunu çok iyi biliyorlar. Hatta son peygamberin kendi ırkından çıkacağına dair Araplara hava atıyorlardı ama tam tersi olunca iş değişti ve sindiremediler bu olayı.

Aşağıdaki ayete dikkatinizi çekmek istiyorum. Onlar işlerine gelen ayeti alır işlerine gelmeyeni atarlar. Neden? Nedenini söyledim hak olan kitap Kur’an olduğunu onlarda biliyorlar ve işlerine gelen ayetlerle olaylara hükmediyorlar.

Diyanet İşleri Meali(Yeni)
Nisâ 4/150-151 Şüphesiz, Allah’ı ve peygamberlerini inkâr edenler, Allah’a inanıp peygamberlerine inanmayarak ayrım yapmak isteyenler, “(Peygamberlerin) kimine inanırız, kimini inkâr ederiz” diyenler ve böylece bu ikisinin (imanla küfrün) arasında bir yol tutmak isteyenler var ya; işte onlar gerçekten kâfirlerdir. Biz de kâfirlere alçaltıcı bir azap hazırlamışızdır.

Heykele baktığımız zaman Hıristiyanlar için bu durum ne anlama geliyor?

Hıristiyanlar İsa Mesih’in gelmesini bekliyorlar ki onun gelmesi ise Tevrat’a göre Arz-ı Mev’ud ve Süleyman Mabedini tekrar inşa etmekten geçiyor yani Büyük İsrail projesi. Hıristiyan’ın elindeki Tevrat bu manayı içermektedir. Avami tarzda anlatacak olursak; Siz bizim Büyük İsrail Projemize destek olmalısınız ki İsa Mesih gelsin. Dünya hâkimiyeti bizim elimizde olmalı ve bizler de size yardım edelim ve tüm dünyayı kendi dininize çekebilesiniz.

Bir dolar alın elinize ve arkasındaki piramit şekline dikkat edin. Buradan sadece bahsetmek istediğim Siyonizm’in bir projesi olduğunu ve bunu dünyada 500 yıldır çok güzel bir şekilde uyguladıkları anlamanızı istiyorum. Hayal değil gerçek. http://www.harunyahya.org/kitap/YMD/YMDgiris.html bu kitabı incelerseniz dünyada dönen dolapları çok iyi fark edebilirsiniz.

Not: Bir dizi (Kurtlar Vadisi) vatandaşlarımızı uyandırmak için güzel bir yöntem ama avam için. Okuryazar takımı kaynaklara başvurarak düşünmeli ve yorumlamalı.

İspanyol sanatçının heykelindeki Müslüman portresi ilk olarak bana şunu hatırlatıyor. Müslümanlar olarak bizler deve kuşu gibi kafamızı toprağa gömmüş bir vaziyette neye secde ettiğimiz bilmeden yaşarsak bizleri daha çoook seneler hâkimiyetleri altında tutarlar.

Vatikan merkezli olan bu proje yani dinler arası diyalog şimdiki adıyla medeniyetler ittifakı tamamen yeni bir din oluşturmaktır. İslamiyet dinini yok edemeyeceklerini biliyorlar ama Müslümanları zayıflatmak için mükemmel projeler uyguluyorlar.

Çalışmalarına engel olan Müslümanlar ve Müslümanların en önemli ibadeti cihad. Bunun içinde ilk olarak Müslümanların CİHAD ibadetini ortadan kaldırmaları gerekiyordu.

Cihad nedir? Cihad; Doğruyu – Yanlıştan, İyiyi – Kötüden, Güzeli – Çirkinden, Faydalı olanı – Zararlıdan, Adil olanı – Zulümden ayırt edebilme kabiliyetine denir.

Kısaca, Hak – Batıl mücadelesinde Hakkın tarafında yer alanlara mücahid denir. Batılın tarafında yer alanlara ise hizbuşşeytan.

Cihad ibadetinin adil bir düzen kuracağını ve bu ibadet ile tüm insanlığa saadet getireceğini ve kendilerinin kapitalist düzenlerini kökten söküp atacağını pekâlâ iyi biliyorlardı.

Peki, ne yapmaları gerekiyor? Yaptıkları ilk iş imanımızla oynamak oldu. Kalplerimizdeki imanı söküp alamadılar ama imanımızın kuvvet derecesini elimizdeki Kur’an-ı alarak zayıflattılar.

Kur’an hâlâ elimizde değil mi? diye soracak olursanız. Hayır derim. Çünkü Kur’an ne elimizde ne beynimizde ne de kalbimizde, Kur’an sadece raflarda, yerini tablolar gibi almış durumda.

devam=> Dinler Arası Diyalog - 3
( Dinler Arası Diyalog 2 başlıklı yazı onur-alp-dem tarafından 12.03.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.