Havaların ısınması sebebi ile sabahları kalktığım zaman işime yürüyerek gidiyorum. Yarım saatlik bu yürüyüşün ardından belediyemizin önünde simit ve poğaça satan genç bir delikanlının yanına gelir, selamlaştıktan sonra bir Konyalı simit isterim. Güzel yüz ifadesi beni memnun eder ve bana simitle beraber her sabah kendisinin hazırlamış olduğu “42 Gençlik” isimli küçük bir kâğıt verir.

Güldürü bankası dediğimiz bu kâğıdın içinde hikmetli sözler, fıkralar ve faydalı bilgiler mevcut.

Yine bir gün - yeni bir gün-, elime tutuşturduğu bu kâğıdı okuduğumda güzel bir söz dikkatimi çekti.

“Bizi güçlü yapan yediklerimiz değil, hazmettiklerimizdir!
Bizi zengin yapan kazandıklarımız değil, muhafaza ettiklerimizdir!
Bizi bilgili yapan okuduklarımız değil, kafamıza yerleştirdiklerimizdir!” (Francis Bacon)

Yediğimiz her şey vücudumuza faydalı olacak değil. Damarlarımızdaki akan kan, yediklerimizin hazmı ile orantılıdır. Çok yediğimiz zaman faydamıza değil zararımızadır.
Ne çok ne az daima orantılı olacağız.

Bizi zengin yapan, Allah yolunda harcadıklarımızdır.

Mal da yalan mülk de yalan,
Var – Bir – Tek, Allah olan.

Mülkün sahibi olan Allah, sen kendini ne zannediyorsun? O’nun malını O’nun yolunda harcamadıkça neye yarar zenginliğin.

Bizi bilgili yapan okuduklarımız değil okuduklarımızla amel ettiklerimizdir.

Kafamıza çok şey yerleşebilir. Google amcayı bile halt edebiliriz. Doğru yanlış, faydalı faydasız… “Faydasız ilimden Allah’a sığınırım” diyor efendimiz.

Kitap yüklü eşekler çok günümüzde. Okumak sorun değil, bilmek de zor değil ama bildiğinizle amel etmedikten sonra neye yarar o bilgi.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oldu bu toplum. Size sorulan soruyu anlamadan veya düşüncesini aktaran bir kişiyi dinlemeden atlıyorsunuz çene havuzuna ve kendi söylediklerinizle beraber boğuluyorsunuz.

En büyük cahil ben âlimim diyendir.

Gelin şu cahilliğimizden vazgeçelim. İki kulağımız bir dilimiz var. Kendimize faydası olacak ilmi öğrenelim ve uygulamadan geçmeyelim.

Kırmızı ışıkta duracağını bilmek mesele değil mesele durmak!
( Hazım Sornumuz Var başlıklı yazı onur-alp-dem tarafından 20.05.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.